Vanaf € 60 gratis levering | |||
Binnen 48 uur in huis |
Vind uw wijn
1892C35279
Prosecco met een zachte mousse, in de neus rijpe peer met autolytisch karakter (bakkersgist, brioche)
Niet langer op voorraad
Beschikbaarheidsdatum:
Prosecco met een zachte mousse, in de neus rijpe peer met autolytisch karakter (bakkersgist, brioche). Bio-Prosecco uit de stal van Gino Fasoli. Een langere rijping op de lie zorgt voor een zachte mousse en complexe smaak.
Wijngaard Fasoli
In 1925 was grootvader Amadio pionier van het wijnbedrijf Fasoli. Hij was het die de wijnstokken aanplantte en hier zelf goede kwaliteit wijn van maakte. Destijds verkocht hij dit aan de beste eetgelegenheden in steden als Verona, Vicenza en Padova. Hij vervoerde dit in kleine houten vaten per paard en wagen. Zoon Gino en broer Gigi bouwen voort op hun vaders kennis en ervaring en zetten de goede reputatie voort. In 1980 is de familie Fasoli begonnen met biologische wijnbouw en sinds 1984 zijn alle wijngaarden biologisch, welke in 1990 officieel biologisch gecertificeerd zijn.
Land | Italië |
Oogstjaar | N.v.t. |
Smaak | Neus van rijpe peer ,Mousserend ,Wit ,Zacht ,Complex |
Streek | Veneto |
Domein | Fasoli |
Kleur of Type | Wit |
Druiven | Glera |
Alcohol % | 11.5 |
Schenktemperatuur | 6-8 °C |
Houdbaarheid | Op dronk |
Gerecht | Borrel hapjes,Aperitief |
Biologisch | Ja |