Uw voordelen

Vanaf € 60 gratis levering
Binnen 48 uur in huis

Vind uw wijn

Druiven

Toon alles

Smaak

Toon alles

Prijs

0 € - 332.5 €

De Venoge Brut Cordon Bleu Select Champagne

1675P019100

Bleekgeel. Fijne mousse. Zachte neus met wit fruit, brioche, mineralen en licht oxidatieve tonen. In de mond appel en mineraliteit, niet te zoet en met goede afdronk.

Meer details

56,19 €

Bestel s.v.p. per doos van 6 flessen. Het minimale aantal is dus 6

Credit card
Credit card

 • Bleekgeel. Fijne mousse. Zachte neus met wit fruit, brioche, mineralen en licht oxidatieve tonen. In de mond appel en mineraliteit, niet te zoet en met goede afdronk.

  Bijzonderheden

  Heerlijke Champagne in een vineuze stijl door de overhand van de Pinot Noir

  Champagne De Venoge

  Een internationaal bekroond Champagnehuis dat hoge kwaliteit combineert met een uniek karakter.

  De familie De Venoge, die sinds 1837 Champagne produceert, komt oorspronkelijk uit Zwitserland, aan de oevers van het Meer van Genève waarin de ‘Venoge’ uitmondt, een klein riviertje. De beroemde ‘cordon bleu’, de blauwe band over het etiket, is een verwijzing naar het riviertje waar de familie naar genoemd is en naar de adel die dit soort banden droeg. Ook cordon rouge was een merk van De Venoge, maar dat is later uitgehuwelijkt aan Mumm. De Venoge hanteert een zeer strenge selectie van zijn druivenvoorraden. Behalve aangekocht fruit, is er fruit van een eigen wijngaardbezit van 19 hectare. Het unieke karakter wordt mede bepaald door de scheiding van de betere cuvée, de eerste persing, en de taille, de tweede persing, die bij De Venoge niet gebruikt wordt. Nadat de flessen in de kelder zijn gelegd, rijpen ze gegarandeerd gedurende 3 jaar in plaats van 15 maanden zoals de wet het bepaalt. Van het halve flesje tot de jeroboam (3 liter) rijpt de champagne in de originele fles, wat een extra garantie voor de kwaliteit is. Kortom: alle kwaliteitsfactoren zijn aanwezig in een fles De Venoge! Dit blijkt ook uit het grote aantal –internationale- waarderingen. Een greep daaruit: in het Classement de Champagne 2008 van Dussert Gerber, is de Princes van De Venoge in de hoogste categorie opgenomen van in totaal zo’n 20 Champagnes. Bovendien kreeg de Louis XV hierin een ‘coup de coeur’. Ook de andere cuvées, waaronder de ‘gewone brut’ kregen een uitstekende beoordeling; in de Guide Hachette 2008 kreeg de Louis XV 1995 drie sterren en een ‘coup de coeur’; ‘Fine Champagne Magazine’ hield in 2009 een proeverij van meer dan 100 ‘non-vintage’ Champagnes. De Brut Cordon Bleu Select scoorde uitstekend met plek 20 en de Blanc de noirs behaalde zelfs de 4e plaats.


  Website Champagne De Venoge

 • Land Frankrijk
  Oogstjaar N.v.t.
  Smaak Verkwikkend
  Bijzonderheid Heerlijke Champagne in een vineuze stijl door de overhand van de Pinot Noir.
  Streek Champagne
  Kleur of Type Wit,Mousserend
  Druiven Pinot Meunier ,Pinot Noir ,Chardonnay
  Alcohol % 12%
  Schenktemperatuur 7-9 °C
  Houdbaarheid Nu uitstekend op dronk

Recensies

Schrijf uw recensie

De Venoge Brut Cordon Bleu Select Champagne

De Venoge Brut Cordon Bleu Select Champagne

Bleekgeel. Fijne mousse. Zachte neus met wit fruit, brioche, mineralen en licht oxidatieve tonen. In de mond appel en mineraliteit, niet te zoet en met goede afdronk.

30 andere producten uit dezelfde categorie: