Uw voordelen

Vanaf € 60 gratis levering
Binnen 48 uur in huis

Vind uw wijn

Druiven

Toon alles

Smaak

Toon alles

Prijs

0 € - 332.5 €

0,375 Gratien Champagne Classique

1338N03130

Geraffineerde, klassieke stijl Champagne. Heldere, lichtgouden kleur. Ultrafijne, persistente mousse. Verfijnd aroma van citrusfruit, mango’s, perziken en abrikozen. In de smaak een geweldige balans van aromatische kracht en de frisheid van exotisch fruit

Meer details

39,33 €

Bestel s.v.p. per doos van 6 flessen. Het minimale aantal is dus 6

Credit card
Credit card

 • Geraffineerde, klassieke stijl Champagne. Heldere, lichtgouden kleur. Ultrafijne, persistente mousse. Verfijnd aroma van citrusfruit, mango’s, perziken en abrikozen. In de smaak een geweldige balans van aromatische kracht en de frisheid van exotisch fruit


  Wijngaard Alfred Gratien Champagne

  In 1864 richtte Alfred Gratien het gelijknamige bedrijf Alfred Gratien op. Inmiddels is het in handen van de derde generatie. Keldermeester is Nicolas Jaeger. Hij deelt dezelfde filosofie als de oprichter als het gaat om het bewaken van de kwaliteit. Zaken als, een strenge selectie van de allerbeste druiven, een traditionele vinificatie in kleine eikenhouten vaten, een zorgvuldige selectie van druiven uit de beste percelen met een voorkeur voor Pinot Noir, en strenge limieten op de verschillende niveaus van de productie (max. 250.000 flessen per jaar), garanderen een constante, hoge kwaliteit.

       

  Champagne stijl 

  Jaarlijks creëert Nicolas de fijnste cuvées van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Pinot Noir geeft diepte in smaak en ‘body’ aan de Champagne. Deze rijkdom van stijl is terug te proeven over de hele lijn van Gratien Champagnes. De Pinot Meunier voegt nootachtige nuances toe. De Chardonnay zorgt voor levendigheid en finesse met aroma’s van witte bloesem (haagdoorn en acacia) en citrusfruit.

  Het wijnmaken

  Karakteristiek voor de Champagnes van Gratien is een klassieke vergisting op eikenhouten cuves, gevolgd door een opvoeding van zes maanden op kleine eikenhouten vaten van elk 228 liter. Het authentieke karakter, alsmede het fruit, van de wijn wordt op deze wijze optimaal tot uiting gebracht. De afzonderlijke wijnen worden vervolgens door Nicolas zorgvuldig geblend voor de diverse Champagnestijlen. De tweede fermentatie, gevolgd door een rijping van minimaal 36 maanden, vindt plaats op fles in de koelte van de ondergrondse wijnkelders.

  Millésime Champagnes 

  De millésime Champagnes (met jaargang) krijgen een speciale behandeling. In plaats van de traditionele kroonkurk van kunststof waarmee de Champagnes doorgaans tijdelijk worden afgesloten voor vergisting en rijping op fles, krijgen de millésime Champagnes van Gratien een kurkafsluiting voorzien van staaldraad. De poreuze en flexibele samenstelling van de kurk voegt kleine hoeveelheden zuurstof toe aan de champagne in wording, welke bijdragen aan een perfecte rijping.

  De millésime 1997 en 1998 kregen in het vakblad La Revue du Vin de France goede kritieken. De stijl van de 1997 is dicht en geconcentreerd. De 1998 karakteriseert zich door citrusfruit, een jeugdige smaak en een levendige structuur.

  De speciale aandacht die geschonken wordt aan de wijnbereiding en opvoeding creëren unieke Champagnes. Ze behoren tot de meest zeldzame Champagnes in de wereld vanwege de ambachtelijke ‘handgemaakte’ bereiding.

 • Land Frankrijk
  Oogstjaar n.v.
  Smaak Droog
  Streek Champagne
  Kleur of Type Bubbels
  Druiven Pinot Meunier ,Pinot Noir ,Chardonnay
  Alcohol % 12.5%
  Schenktemperatuur 6-8 °C
  Houdbaarheid 2 tot 5 jaar
  Gerecht Roerei met Zalm,Oesters,Aperitief,Aziatische Gerechten

Recensies

Schrijf uw recensie

0,375 Gratien Champagne Classique

0,375 Gratien Champagne Classique

Geraffineerde, klassieke stijl Champagne. Heldere, lichtgouden kleur. Ultrafijne, persistente mousse. Verfijnd aroma van citrusfruit, mango’s, perziken en abrikozen. In de smaak een geweldige balans van aromatische kracht en de frisheid van exotisch fruit

30 andere producten uit dezelfde categorie: