Uw voordelen

Vanaf € 60 gratis levering
Binnen 48 uur in huis

Vind uw wijn

Druiven

Toon alles

Smaak

Toon alles

Prijs

0 € - 332.5 €

Tor dell'Elmo Moscato

1364N04196

Aantrekkelijk glas wijn met in de geur en smaak de heerlijk fruitgeuren van een exotische fruitcocktail. De fijne, milde smaak wordt verlevendigd door fris citrusfruit. Intens lange afdronk

Meer details

9,43 €

Bestel s.v.p. per doos van 6 flessen. Het minimale aantal is dus 6

Credit card
Credit card

 • Aantrekkelijk glas wijn met in de geur en smaak de heerlijk fruitgeuren van een exotische fruitcocktail. De fijne, milde smaak wordt verlevendigd door fris citrusfruit. Intens lange afdronk

  Wijngaard Torr dell' Elmo

  Torr dell'Elmo is een familiebedrijf dat werd opgericht in 1950. Inmiddels is het uitgegroeid tot een belagrijke speler als het gaat om mousserende wijn. De druiven komen uit de regio Veneto, Piëmonte en de Marken. De verwerking vindt plaats in de regio Marken/Marche.   

  dsc00927.jpg     De Marken

  Het landschap in de regio Marche is zeer gevarieerd. Vanaf de Apennijnen (bergketen) rolt het landschap in oostelijke richting uit tot aan de Adriatische zee. Het gebied is voornamelijk heuvelig en bezit een dramatische kustlijn van rots- en zandstranden, geliefd onder toeristen. De regio bezit een rijke cultuur aan wijn- en landbouw.

  GroeiTor dell'Elmo startte met de productie van mousserende wijnen in de jaren 50. In de jaren '70 volgde een uitbreiding naar mineraalwater en in de jaren '90 kwam daar de productie van stille wijnen bij.

  Mousserende wijn

  De productiemethode van de mousserende wijn heeft men te danken aan de Italiaanse M. Martinotti (directeur van het Koninklijke Laboratorium van de Wijn), die de methode van gisting op tank rond 1895 ontwikkelde. Na 1900 was het M. Charmat die hierop patent aanvroeg.

  Productiemethode

    
  De beste wijnen worden geselecteerd en vervolgens onder druk en thermische controle geplaatst. Na toevoeging van de liqueur de tirage, een combinatie van gist en suikers, wordt een tweede gisting op gang gebracht. Het aanwezige koolzuurgas dat hierdoor ontstaat zorgt voor de ‘prise de mousse’. De mousserende wijn (spumante) wordt vervolgens onder druk vanuit de tank op fles gebracht. 
  Het bottelproces van de mousserende wijnen gaat als volgt:
  • Bottelen
  • Afdekken
  • Pasteuriseren
  • Het etiketteren en in dozen doen van de flessen

 • Land Italië
  Oogstjaar g.j.
  Smaak Zoet
  Streek Veneto
  Kleur of Type Bubbels
  Druiven Moscato (Muskaat)
  Alcohol % 11%
  Schenktemperatuur 6-8 °C
  Houdbaarheid 1 jaar
  Gerecht Aardbeienschnitt ,Aardbeien Desserts ,Fruitbavarois,ijsgerechten met Fruit

Recensies

Schrijf uw recensie

Tor dell'Elmo Moscato

Tor dell'Elmo Moscato

Aantrekkelijk glas wijn met in de geur en smaak de heerlijk fruitgeuren van een exotische fruitcocktail. De fijne, milde smaak wordt verlevendigd door fris citrusfruit. Intens lange afdronk

30 andere producten uit dezelfde categorie: