Vanaf € 60 gratis levering | |||
Binnen 48 uur in huis |
Vind uw wijn
1363N04188
Extra dry is een verwarrende term aangezien dit niet betekent extra droog, maar milddroog. Dit valt meteen te bespeuren in de druivige geur en eveneens zacht fruitige smaak. De afdronk is vrij lang met een frisse ranke zuurgraad aangevuld met citrusfruit.
Niet langer op voorraad
Beschikbaarheidsdatum:
Extra dry is een verwarrende term aangezien dit niet betekent extra droog, maar milddroog. Dit valt meteen te bespeuren in de druivige geur en eveneens zacht fruitige smaak. De afdronk is vrij lang met een frisse ranke zuurgraad aangevuld met citrusfruit.
Wijngaard Torr dell' Elmo
Torr dell'Elmo is een familiebedrijf dat werd opgericht in 1950. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste mousserende wijn producenten. De druiven komen uit de regio Veneto, Marche en Piëmonte. De verwerking vindt plaats in de regio Marken/Marche.
De Marken Het landschap in de regio Marche is zeer gevarieerd. Vanaf de Apennijnen (bergketen) rolt het landschap in oostelijke richting uit tot aan de Adriatische zee. Het gebied is voornamelijk heuvelig en bezit een dramatische kustlijn van rots- en zandstranden, geliefd onder toeristen. De regio bezit een rijke cultuur aan wijn- en landbouw. Groei Torr dell'Elmo startte met de productie van mousserende wijnen in de jaren 50. In de jaren '70 volgde een uitbreiding naar mineraalwater en in de jaren '90 kwam daar de productie van stille wijnen bij. |
|||
Mousserende wijn De productiemethode van de mousserende wijn heeft men te danken aan de Italiaanse M. Martinotti (directeur van het Koninklijke Laboratorium van de Wijn), die de methode van gisting op tank rond 1895 ontwikkelde. Na 1900 was het M. Charmat die hierop patent aanvroeg. De beste wijnen worden geselecteerd en vervolgens onder druk en thermische controle geplaatst. Na toevoeging van de liqueur de tirage, een combinatie van gist en suikers, wordt een tweede gisting op gang gebracht. Het aanwezige koolzuurgas dat hierdoor ontstaat zorgt voor de ‘prise de mousse’. De mousserende wijn (spumante) wordt vervolgens onder druk vanuit de tank op fles gebracht. |
Land | Italië |
Oogstjaar | g.j. |
Smaak | Mild Droog,Fruitig ,Fris |
Streek | Veneto |
Kleur of Type | Bubbels |
Druiven | Prosecco |
Alcohol % | 11% |
Schenktemperatuur | 6-8 °C |
Houdbaarheid | 1 tot 2 jaar |
Gerecht | Amuses van Vis ,Lichte Pastagerechten ,Antipasti ,Aperitief,Crostini |