Uw voordelen

Vanaf € 60 gratis levering
Binnen 48 uur in huis

Vind uw wijn

Druiven

Toon alles

Smaak

Toon alles

Prijs

0 € - 332.5 €

BIO l'Auratae Rosato

1869C35283

Aangenaam intens en fruitig; noten van wilde bessen en kersen, perzik en rijp exotisch fruit. Fris apéritief.

Meer details

7,84 €

Bestel s.v.p. per doos van 6 flessen. Het minimale aantal is dus 6

Credit card
Credit card

 • Naast het biologisch telen van de druiven van deze wijn wordt ook veel gedaan aan het hergebruik van materialen. Gerecycled glas, geschept karton en papier voor de dozen en etiketten, vegetale inkt enz.

  Wijngaard Feudo di Santa Tresa

  De druiven van Santa Tresa worden al jarenlang biologisch geteeld. Anno 2006 heeft men besloten om dit officieel te laten registreren. Per oogst 2009 is alles officieel gecertificeerd als biologische wijn. 

  De oude wijnboerderij op Feudo di Santa Tresa is 50 hectare groot en dateert uit 1697. Het is gelegen bij Vittoria, in het Zuiden van Sicilië. Sinds 2002 hebben Stefano en Marina Girelli en hun zakenpartner Massimo Maggio het landgoed overgenomen met als doel het landgoed terug te brengen naar zijn oorspronkelijke glorie in harmonie met de inheemse flora en fauna. De wijngaarden profiteren van een koele Zuidelijke zeebries die de hitte van het binnenland compenseert. De bodem (terra rossa) heeft ideale karakteristieken; 40-100 centimeter aan de bovenkant van licht rood zanderig leem gevolgd door kalksteen. Door te werken met de juiste druivenrassen en een dichtheid van 5000-5500 stokken per hectare zijn de snoeitechnieken simpel, maar goed gecontroleerd. De natuurlijke kwaliteit van de druiven is zo uitzonderlijk, dat het roekeloos zou zijn om meer in te grijpen dan strict noodzakelijk. De druiven van het landgoed Santa Tresa worden daarom al jarenlang biologisch geteeld. In 2006 heeft men besloten om dit officieel te laten registreren. Per oogst 2009 is alles dan ook officieel gecertificeerd als biologische wijn.


  Website Feudo di Santa Tresa

 • Land Italië
  Oogstjaar 2018
  Smaak Noten ,Rijp exotisch fruit ,Verkwikkend,Kersen ,Perzik,Intens ,Rosé
  Streek Sicilië
  Domein Feudo di Santa Tresa
  Kleur of Type Rosé
  Druiven Nero d'Avola
  Alcohol % 12
  Schenktemperatuur 8-10 °C
  Houdbaarheid Op dronk
  Gerecht Aperitief,Pasta ,Kip
  Biologisch Ja

Recensies

Schrijf uw recensie

BIO l'Auratae Rosato

BIO l'Auratae Rosato

Aangenaam intens en fruitig; noten van wilde bessen en kersen, perzik en rijp exotisch fruit. Fris apéritief.

30 andere producten uit dezelfde categorie: