Uw voordelen

Vanaf € 60 gratis levering
Binnen 48 uur in huis

Vind uw wijn

Druiven

Toon alles

Smaak

Toon alles

Prijs

0 € - 332.5 €
Aanbieding! Rosado Vale da Calada Alentejo

Rosado Vale da Calada Alentejo

1380N05554

Lichte, kersenrode kleur. Een bijzondere, loepzuivere rosé; fris en levendig. Jong geurend aroma, nog bijna gistig met sappig kersenfruit en bosaardbeien. Gul fruit met een pittige smaak met accent op framboos en kers. Mooie grip naar de afdronk toe. Stevig met frisse lengte door fruitzuren.

Meer details

11,64 €

Bestel s.v.p. per doos van 6 flessen. Het minimale aantal is dus 6

Credit card
Credit card

  • Lichte, kersenrode kleur. Een bijzondere, loepzuivere rosé; fris en levendig. Jong geurend aroma, nog bijna gistig met sappig kersenfruit en bosaardbeien. Gul fruit met een pittige smaak met accent op framboos en kers. Mooie grip naar de afdronk toe. Stevig met frisse lengte door fruitzuren.

    Wijngaard Herdade Dacalada

    Het wijnhuis Herdade DaCalada behoort tot de modernste wijnbedrijven van Portugal. Aan het roer staan twee jonge entrepeneurs, Marian en Jean-Claude Penauille. Zij hebben het wijnbedrijf een geweldige kwaliteitsinjectie gegeven door traditie (onderhoud van wijngaarden) en innovatie (moderne keldertechnieken) op een vernuftige wijze met elkaar te laten versmelten. De Mediterraanse uitstraling, die het wijnhuis haar onmiskenbare charme geeft, is terug te vinden in de stijl van de wijnen. In 2000 werd er een compleet nieuwe wijnkelder gebouwd.

    Herdade_Dacalada.jpg      

    Filosofie

    Aan de basis van de wijnkwaliteit staat het gebruik van authentieke druivenrassen. De opbrengst wordt laag gehouden om de druiven zo veel mogelijk concentratie te geven. De oogst geschiedt handmatig gevolgd door een zorgvuldige wijnbereiding met behulp van moderne keldertechnieken.  Het regionale karakter van het terroir van Alentejo komt hierdoor goed tot uiting.

    Ligging

    Het estate ligt 120 kilometer ten oosten van Lissabon, op 10 kilometer afstand van de regionale hoofdstad Evora. Herdade staat voor estate dan wel bezit of boerderij.

    Lokale druivenrassen

    De inheemse druivenrassen voor de rode wijnen zijn de: Aragonés, Trincadeira, Alfrocheiro, Touriga Nacional en Alicante Bouschet. Voor de witte wijnen, de druivenrassen: Verdelho, Roupeiro en Antão Vaz. Recentelijk zijn de druivenrassen: Viognier, Chardonnay en Alvarinho aangeplant. Bij enkele wijnen vormen de internationale druivenrassen Syrah en/of Cabernet Sauvignon onderdeel van de blend.

    Diverse onderscheidingen

    De wijnen van Herdade DaCalada ontvingen diverse onderscheidingen. De Tinto Vale Dacalada werd in 2010 verkozen als beste regionale huiswijn, regio Zuid-Holland. Op internationaal niveau ontving deze wijn een gouden medaille op het wijnconcours, Mundus Vini.

    Wijnserie

    De wijnserie bestaat uit diverse soorten, van dagelijkse drinkwijnen tot uitmuntende bewaarwijnen.

    Porta DaCalada
    Een uitstekende instapwijn voor elke dag. Heerlijk om van te genieten bij de dagelijkse maaltijd. De Porta is een wijn waar u voor om rijdt om nog een doosje voor het weekeinde mee te nemen!

    Vale DaCalada
    De Vale DaCalada-serie bestaat uit wijnen met een ongecompliceerd karakter. De witte variant is samengesteld uit 60% Verdelho en 40% Arinto 40%. Het is een frisse wijn met een verkwikkend karakter. Aroma's van limoen in de geur. Heerlijk als aperitief of voor bij een heerlijke koude Gazpacho!

    De rode Vale DaCalada is zeer Portugees van karakter: krachtig en elegant tegelijk met een kruidige ondertoon. De wijn is gemaakt van: 60% Aragonés, 30% Trincadeira en 10% Syrah 10%. Past goed bij de Mediterraanse keuken.

    Baron de B
    De Baron de B Branco behoort tot de hoogst gewaardeerde wijnen van Portugal. Deze wijn ondergaat een rijping op Frans eikenhout. Het druivenras is de lokale Antão Vaz. Het is een elegante wijn met een uniek karakter. De rijping op Frans eikenhout ondersteunt het mooie fruit. De complexe smaak en de lange afdronk dragen bij aan de kwaliteit. De wijn behoort in de topcategorie van houtgerijpte witte wijnen en werd op het Proefschrift Wijnconcours 2010 verkozen als één van de kansmakers.
    De rode Baron de B is samengesteld uit: 30% Aragonés, 20% Alicante Bouschet 20% en 20% Cabernet Sauvignon. De druiven zijn afkomstig van zeer oude wijnstokken. Na de vergisting wordt de wijn gedurende 18 maanden gelagerd op Frans eikenhout met aanvullend een rijping van 6 maanden op fles. Het resultaat is een complexe wijn met een rijk, geschakeerd aroma en een krachtige, zwoele, diepkruidige smaak.

    Kennismaking

    Een nadere kennismaking met de wijnen van Herdade DaCalada is zeker aan te bevelen. Een gastvrije ontvangst, authentieke wijnen, een idyllisch landschap: het maakt een bezoek tot een unieke belevenis.

  • Land Portugal
    Oogstjaar 2019
    Smaak Droog
    Streek Alentejo
    Kleur of Type Rosé
    Druiven Tempranillo
    Alcohol % 13%
    Schenktemperatuur 8-10 °C
    Houdbaarheid 1 jaar
    Gerecht Gegrilde Vissoorten ,Aperitief

Recensies

Schrijf uw recensie

Rosado Vale da Calada Alentejo

Rosado Vale da Calada Alentejo

Lichte, kersenrode kleur. Een bijzondere, loepzuivere rosé; fris en levendig. Jong geurend aroma, nog bijna gistig met sappig kersenfruit en bosaardbeien. Gul fruit met een pittige smaak met accent op framboos en kers. Mooie grip naar de afdronk toe. Stevig met frisse lengte door fruitzuren.

30 andere producten uit dezelfde categorie: