Uw voordelen

Vanaf € 60 gratis levering
Binnen 48 uur in huis

Vind uw wijn

Druiven

Toon alles

Smaak

Toon alles

Prijs

0 € - 332.5 €

Pelous rosé Cevennes

1841P04254

Licht zalmroze kleur. Frisse neus met tonen van levendig rood fruit. Door de verfijnde zachte zuren een zeer verteerbare wijn.

Meer details

9,37 €

Bestel s.v.p. per doos van 6 flessen. Het minimale aantal is dus 6

Credit card
Credit card

 • Licht zalmroze kleur. Frisse neus met tonen van levendig rood fruit. Door de verfijnde zachte zuren een zeer verteerbare wijn.

  Korte omschrijving

  Ideale huiswijn met heerlijk bosfruit en frisse zuren

  Cave de Durfort

  In 1964 richtten producenten uit 9 gemeentes in het gebied rondom Anduze en Saint Hippolyte du Fort een cave coöperative op, la Cave de Coteaux Cévenois. De producenten in deze coöperatie bezaten toen samen 35.000 Ha wijngaard en produceerden vooral Vin de Pays van lokale variëteiten ‘en vrac’. In de jaren ’80 worden steeds meer wijngaarden opnieuw aangeplant met internationale variëteiten, zoals Chardonnay, Sauvignon, Cabernet, Merlot en Syrah. De kwaliteit van de wijnen wordt met de jaren beter en in 1995 wordt een begin gemaakt met het onderzoek voor het ontwikkelen van de AOC Duché d’Uzès. In 2003 raakt ‘beste sommelier van Frankrijk’ Philippe Nusswitz betrokken bij de wijnproductie van de coöperatie die later de naam Cave de Durfort krijgt. Men gaat steeds meer werken met variëteiten die goed bij het terroir passen, zoals Vermentino, Viognier, Cinsaut, Grenache en Carignan. In 2005 komt de eerste witte wijn op de markt die officieel de AOC Duché d’Uzès mag dragen. Tegenwoordig werkt Philippe nog steeds samen met de coöperatie wat resulteert in wijnen die zuiver, expressief en heerlijk doordrinkbaar zijn.

  Website Cave de Durfort

 • Land Frankrijk
  Oogstjaar 2018
  Smaak Verkwikkend
  Bijzonderheid Ideale huiswijn met heerlijk bosfruit en frisse zuren.
  Kleur of Type Rosé
  Druiven Cinsault ,Grenache
  Alcohol % 12.5%
  Schenktemperatuur 8-10 °C
  Houdbaarheid Nu uitstekend op dronk

Recensies

Schrijf uw recensie

Pelous rosé Cevennes

Pelous rosé Cevennes

Licht zalmroze kleur. Frisse neus met tonen van levendig rood fruit. Door de verfijnde zachte zuren een zeer verteerbare wijn.

30 andere producten uit dezelfde categorie: