Uw voordelen

Vanaf € 60 gratis levering
Binnen 48 uur in huis

Vind uw wijn

Druiven

Toon alles

Smaak

Toon alles

Prijs

0 € - 332.5 €

Salwey Spätburgunder Weissherbst Kabinett Trocken Baden

1415N07812

Elegante rosé met een aantrekkelijk bleke, zalmroze kleur. De neus geurt delicaat naar bosaardbeien en veenbessen. De zuivere, elegante smaak wordt verlevendigt door mooie fruitzuren en mineralen.

Meer details

16,67 €

Bestel s.v.p. per doos van 6 flessen. Het minimale aantal is dus 6

Credit card
Credit card

 • Elegante rosé met een aantrekkelijk bleke, zalmroze kleur. De neus geurt delicaat naar bosaardbeien en veenbessen. De zuivere, elegante smaak wordt verlevendigt door mooie fruitzuren en mineralen.

  Wijngaard Weingut Salwey


  Een van de meest fameuze wijnhuizen uit Baden is Weingut Salwey. Het wijnhuis wordt vooral gewaardeerd om zijn fenomenale wijnen afkomstig van Grau-, Weiß und Spätburgunder, die stuk voor stuk behoren tot de beste wijnen van Duitsland. Overige specialiteit is de Weissherbst (rosé type) van Spätburgunder en Riesling.
  Een bijzondere wijnserie is de “RS” (reserve serie), die van extra lage rendementen afkomstig is en een langere periode van lagering kent op barrique. De hiervan afkomstige wijnen kennen een groot bewaarpotentieel, waarbij Grau- en Spätburgunders en ook de Weißburgunders (!) pas na jaren flesrijping (gemiddeld 4-8 jaar) hun werkelijke aard laten zien en samensmelten tot een romige massa van fruit en mineralen.Tot de allerhoogste lijn behoren de Grosse Gewächse (Grand Cru wijnen) afkomstig van de beste wijngaardpercelen. Deze wijnen kennen een uitzonderlijk lang bewaarpotentieel van gemiddeld (8-20 jaar) en soms zelfs langer. Hiertoe behoren ook uitzonderlijk – voor Baden – elegante, krachtige, Riesling-wijnen.

  Weingut_Salwey.jpg      

  Oorsprong 

  De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug tot het midden van de 18e eeuw, waarbij Weingut Salwey onveranderd in familiehanden is gebleven en nog steeds op de oorspronkelijke locatie in Kaiserstuhl, Baden, is gevestigd.

  Wijngaardbezit 

  Het totale wijngaardbeheer omvat 39 hectare met wijngaardbezittingen in: Oberrotweiler Kirchberg, Eichberg, Henkenberg en de Glottertaler Eichberg. Een nieuwe kelder in Niederrotweil geeft de broodnodige lucht en ruimte voor de geplande uitbreiding van 10 hectare wijngaard.

  Dagelijkse leiding 

  Inmiddels is het huis in handen van de derde generatie en staat onder leiding van Konrad Salwey, die zowel de dagelijkse leiding voert alsmede verantwoordelijk is voor het wijnmaken. Konrad Salwey staat bekend als een zeer consciëntieuze wijnmaker die met een kritisch oog naar zijn wijnen kijkt.

  De vader van Konrad, Wolf Dietrich Salwey, kwam onlangs (jan. 2011) in een tragisch ongeval om het leven. Een uiterst groot verlies voor de familie. Het trieste nieuws deed de Duitse wijnwereld op zijn grondvesten schudden.  

  Wolf Dietrich Salwey was een zeer talentvolle en gepassioneerde wijnmaker. Hij was ervan overtuigd dat het terroir in een wijn pas goed tot uiting kan komen door zo min mogelijk in te grijpen tijdens het wijnmaken. Konrad neemt dezelfde filosofie in acht, waardoor de wijnstijl onveranderd is gebleven.

  Oberrotweiler Kirchberg 

  De Oberrotweiler Kirchberg ligt op het zuidwesten van de Kaiserstuhl. De bodem is vooral opgebouwd uit rotsachtig zeer donker tot bijna zwart gesteente. Zwart melaniet is hier ook te vinden. De harde bodem is zeer arbeidsintensief om te bewerken. De percelen in het beheer van Weingut Salwey liggen op zuid- en zuidwestelijk gelegen hellingen. De hiervan afkomstig wijnen bezitten veel concentratie en een hoog gehalte aan mineralen.

  Oberrotweiler Henkenberg 
  Gelegen tussen Oberrotweil en Burkheim ligt deze vlakke heuvelrug van grotendeels vulkanische oorsprong. Met de aanleg van terrassenwijnbouw in 1972, is er een overlap in terroir van de Kirchberg-wijngaard (rotsachtig, zwart gesteente) met die van de Henkenberg (vulkanisch gesteente). De combinatie levert gestructureerde wijnen die een lange levensduur bezitten. Voornamelijk Grauburgunder staat hier aangeplant.

  Oberrotweiler Eichberg

  Evenals Henkenberg is de bodem van Eichberg van vulkanische oorsprong. De ligging ten noordwesten van het dorp Oberrotweil, met hellingen die draaien van zuidoost naar zuidwest, genieten een maximale expositie van het zonlicht. In combinatie met een bovenlaag van as en vulkanisch gruis verschilt het terroir iets van Henkenberg. De druivenstokken kunnen hier uitzonderlijk diep wortelen. De hiervan afkomstige wijnen kennen een brede, krachtige structuur.

  Lid VDP

  Weingut Salwey is lid van de VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), waartoe de beste wijnhuizen van Duitsland behoren.  

  Laatste nieuws

  Salwey ontvangt 4,5 ster in Eichelmann Wijngids 2011

 • Land Duitsland
  Oogstjaar 2018
  Smaak Droog
  Streek Baden
  Kleur of Type Rosé
  Druiven Spätburgunder
  Alcohol % 12.3%
  Schenktemperatuur 10-12 °C
  Houdbaarheid 3 tot 4 jaar
  Gerecht Fijne (Wit) Visgerechten ,Gepocheerde Zalm ,Wit Vlees,Gegrilde Schaaldieren

Recensies

Schrijf uw recensie

Salwey Spätburgunder Weissherbst Kabinett Trocken Baden

Salwey Spätburgunder Weissherbst Kabinett Trocken Baden

Elegante rosé met een aantrekkelijk bleke, zalmroze kleur. De neus geurt delicaat naar bosaardbeien en veenbessen. De zuivere, elegante smaak wordt verlevendigt door mooie fruitzuren en mineralen.

30 andere producten uit dezelfde categorie: