Uw voordelen

Vanaf € 60 gratis levering
Binnen 48 uur in huis

Vind uw wijn

Druiven

Toon alles

Smaak

Toon alles

Prijs

0 € - 332.5 €

Rosé d'Anjou Les Roséraies Demi-Sec

1138N03300

Klassieke rosé met een aantrekkelijke, zalmroze kleur en een decente fruitneus. Het accent ligt op de halfdroge, zachte fruitsmaak. Mooie frisse wijn.

Meer details

11,64 €

Bestel s.v.p. per doos van 6 flessen. Het minimale aantal is dus 6

Credit card
Credit card

 • Klassieke rosé met een aantrekkelijke, zalmroze kleur en een decente fruitneus. Het accent ligt op de halfdroge, zachte fruitsmaak. Mooie frisse wijn.

  Wijngaad Drouet Frères

  Het bedrijf Drouet Frères (1880) behoort tot de oudste handelshuizen uit het district Nantes. De verkoop richtte zich aanvankelijk op de handel in bulkwijnen. Toen de regio in 1938 werd gepromoveerd tot appellation d’origine contrôlée, veranderde de bedrijfsstrategie en richtte de verkoop zich uitsluitend op de productie en verkoop van Muscadet. In 1950 kwam het bedrijf in handen van de twee kleinzonen, Jacques en Jean. Vanaf dat moment kreeg het de naam Drouet Frères.

  Drouet_Freres.jpg    

  De erkenning van Muscadet als appellation zorgde voor meer naamsbekendheid, waardoor de vraag steeg. De export van Muscadet en vrac (op vat) naar Parijs, Noord-Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk bezorgde het bedrijf al snel een leidinggevende positie. Vanaf 1975 kwam er meer vraag naar streekgebottelde wijn. Drouet Freres voorzag hierin een groeiende trend en ging zich hierop meer richten.

  De derde generatie, Jean Philippe Drouet, nam de leiding over in 1981. Hij besloot de commerciële tak van het bedrijf uit handen te geven om zich volledig te gaan wijden aan zijn passie: het wijnmaken en het wijngaardbeheer. Hij streeft ernaar om wijn te maken met een duidelijke terroirexpressie. door middel van een natuurvriendelijke wijnbereiding zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Het huis is aangesloten bij de organisatie Terra Vitis.

  In 2007 nam Drouet Frères het distributiebedrijf Antoine Subileau over, gevestigd in Vallet. Een belangrijk deel van de productie bestaat uit generieke Muscadet Sèvre et Maine sur lie.

 • Land Frankrijk
  Oogstjaar 2018
  Smaak Half Droog
  Streek Loire
  Kleur of Type Rosé
  Druiven Pineau d ’Aunis,Gamay,Cabernet Franc
  Alcohol % 11%
  Schenktemperatuur 10-12 °C
  Houdbaarheid 2 jaar
  Gerecht Salades,Gegrilde Vis,Oosterse Gerechten

Recensies

Schrijf uw recensie

Rosé d'Anjou Les Roséraies Demi-Sec

Rosé d'Anjou Les Roséraies Demi-Sec

Klassieke rosé met een aantrekkelijke, zalmroze kleur en een decente fruitneus. Het accent ligt op de halfdroge, zachte fruitsmaak. Mooie frisse wijn.

30 andere producten uit dezelfde categorie: