Uw voordelen

Vanaf € 60 gratis levering
Binnen 48 uur in huis

Vind uw wijn

Druiven

Toon alles

Smaak

Toon alles

Prijs

0 € - 332.5 €

Domaine du Pré Baron Pineau d'Aunis Touraine Rosé

0011N03340

Domaine du Pré Baron Pineau d'Aunis Touraine Rosé is een frisse, kruidige rosé met fruit van bosaardbei en kers en nuances van groene kruiden.

Meer details

12,03 €

Bestel s.v.p. per doos van 6 flessen. Het minimale aantal is dus 6

Credit card
Credit card

 • Domaine du Pré Baron Pineau d'Aunis Touraine Rosé is een frisse, kruidige rosé met fruit van bosaardbei en kers en nuances van groene kruiden. Deze Touraine Roséis eveneens een frisdroge smaak gevuld met zwart en rood fruit met op de achtergrond een hint van verse groene paprika en zwarte peper. De afdronk is lang met sappig fruit van kersen.

  Wijngaard Domaine du Pré Baron

  Touraine was vroeger een zelfstandige Franse provincie, gelegen in het midden van het land rondom de rivier de Loire. De hoofdstad van Touraine is Tours. In 1790 werd de provincie verdeeld over de departementen Indre-et-Loire, Loir-et-Cher en Indre. Deze departementen maken tegenwoordig deel uit van de regio midden-Frankrijk

                                           

   Een stukje wijngeschiedenis

  De geschiedenis van de wijnbouw rondom Touraine gaat ver terug. De Romeinen legden hier wijngaarden aan. De ontwikkeling van de wijnbouw continueert in de 4e eeuw onder het bewind van de bisschop van Tours, Saint Martin. In de 15e en 16e eeuw vestigde de regering zich in Amboise en Blois, waardoor de Touraine wijnen alom meer bekendheid kregen. In deze periode ontstond de wijngaard in Oisly waar Domaine du Pré Baron zijn wijngaarden heeft.

  De geheimen van Oisly

  Oisly is ook de plek waar de welbekende Sauvignon de Touraine zijn oorsprong vindt (1905). In die periode werd het lokaal Surin genoemd. Door het geurige aroma nam de populariteit van deze wijn ongekende vormen aan en zijn bekendheid verspreidde zich door heel Noord-Europa. Het gebied bezit één van de beste terroirs van Touraine.

  Domaine du Pré Baron

  De familie Mardon vestigde zich in Oisly aan het begin van de 20e eeuw. Al vijf generaties werkt men zeer toegewijd aan de kwaliteit van de wijnen. Door kennis en dynamiek in het proces van het wijnmaken proberen Guy Mardon en zijn zoon Jean-Luc het Domaine verder uit te bouwen! Het wijnhuis is aangesloten bij de groep Terra Vitis, die een natuurvriendelijke wijnbouw zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen nastreeft.

  Wijngaardbezit
  35 hectare

  Sauvignon Blanc
  De belangrijkste druif voor Domaine Pardon is de Sauvignon Blanc met 20 hectare aanplant. Het bijzondere terroir geeft de druif hier een ongekende frisheid en verfijning.

  Overige druivenrassen

  De Gamay kent in Oisly zijn beste wijngaarden. Een klein gedeelte van de wijngaard is aangepland met Pineau d'Aunis. Hiervan wordt de Touraine rosé gemaakt. Deze wijn eindigde op het Nederlands Wine & Food Festival 2010 in de top 5, prijscategorie: Slijterij/Drankenhandel tot Euro 10,=.

  Locatie
  Oisly ligt tussen de beroemde rivier de Loire en de Cher. Het gebied bezit één van de beste terroirs van de Touraine en is verder bekend om zijn idyllische ligging te midden van beroemde châteaux, waaronder die van  Châteaux de la Loire, Blois, Chenonceau, Chambord en Cheverny.

  Klimaat

  Continentale trekjes, gematigd door de invloed van de Atlantische oceaan: warme, zonnige zomers met  relatief weinig regen. 

  Bodem
  De bodem dateert uit het Mioceen-tijdperk en bestaat voornamelijk uit een combinatie van zand en kiezelsteen, ideaal voor de aanplant van aromatische druivenrassen, zoals de Sauvignon Blanc en de Gamay. Hier en daar zijn er ook delen met kalk en zandsteen te vinden en sterk kiezelhoudende delen. Deze bodemsoort leent zich meer voor de aanplant van Cabernet Franc.

  Totale productie
  Circa 250.000 flessen op jaarbasis.

  Winnaar beste witte huiswijn, Regionale Huiswijncompetitie 2011, categorie elite restaurant regio Rotterdam.

 • Land Frankrijk
  Oogstjaar 2018
  Smaak Licht
  Streek Loire
  Kleur of Type Rosé
  Druiven Pineau d'Aunis
  Alcohol % 12%
  Schenktemperatuur 10-12 °C
  Houdbaarheid 1 tot 2 jaar
  Gerecht Gegrilde Vis,Varkensvlees

Recensies

Schrijf uw recensie

Domaine du Pré Baron Pineau d'Aunis Touraine Rosé

Domaine du Pré Baron Pineau d'Aunis Touraine Rosé

Domaine du Pré Baron Pineau d'Aunis Touraine Rosé is een frisse, kruidige rosé met fruit van bosaardbei en kers en nuances van groene kruiden.

30 andere producten uit dezelfde categorie: