Uw voordelen

Vanaf € 60 gratis levering
Binnen 48 uur in huis

Vind uw wijn

Druiven

Toon alles

Smaak

Toon alles

Prijs

0 € - 332.5 €

Randersackerer Sonnenstuhl Silvaner Kabinett Trocken

1280N07704

Aromatische wijn met prachtige lengte van zuren. Breed geschakeerd, levendig, groene kruiden. In de smaak, lichtromig met levendig zurenspel, geparfumeerde afdronk. Lange afdronk. Gastronomische wijn. Silvaner is een specialiteit van dit wijnhuis

Meer details

24,45 €

Bestel s.v.p. per doos van 6 flessen. Het minimale aantal is dus 6

Credit card
Credit card

 • Aromatische wijn met prachtige lengte van zuren. Breed geschakeerd, levendig, groene kruiden. In de smaak, lichtromig met levendig zurenspel, geparfumeerde afdronk. Lange afdronk. Gastronomische wijn. Silvaner is een specialiteit van dit wijnhuis

  Wijngaard Weingut Schmitt's Kinder

  Het familiedomein Schmitt’s Kinder is, vanaf de oprichting in 1910, in familiehanden gebleven. Het behoort nu toe aan de 9egeneratie. Wijnboer en keldermeester Karl Martin Schmitt voert samen met zijn zoon Martin Joh. Schmitt (wijnbouwingenieur) de dagelijkse leiding.

  Weingut_Schmitts_Kinder.jpg      

  Randersacker

  De beste wijngaarden van Schmitt's Kinder liggen in Randersacker. De wijngaarden kennen hier een zeer steile hellingsgraad, die oploopt tot 70%. De formatie van de bodem dateert uit het prehistorische Trias-tijdperk (260 miljoen jaar geleden). In die periode vormde het gebied een zee. De huidige bodem bestaat dan ook uit verschillende lagen van fossielresten, waarbij de middelste en onderste lagen louter uit mosselkalk zijn gevormd. De bovenste laag vormt een bonte mengeling van o.a. bontzandsteen, kalk- en mergellagen.  De naam Trias refereert ook aan een groep kwaliteitswijnmakers, die gelijknamige wijnen produceren afkomstig van wijngaarden uit dit gebied. Schmitt´s Kinder behoort tot deze selectieve groep van wijnproducenten.

  Ligging wijnhuis

  Schmitt’s Kinder is gelegen in Randersacker, één van de dorpen waar de beste wijnen uit het gebied vandaan komen. De rivieren de Main en Reben omringen het gebied.  Er bestaat hier een oeroude wijncultuur dat meer dan 1200 jaar teruggaat. Het historische woonhuis van Karl en Renate Schmitt dateert uit 1712 en illustreert de rijke geschiedenis.

  Wijnbouw en wijngaardbezit

  Het totale wijngaardbezit omvat 18 hectare met bezittingen in: Randersacker, Pfülben, Teufelskeller, Marsberg, Sonnenstuhl en Ewig Leben. De wijnbouw vindt met zo min mogelijk interventie plaats en met respect voor de natuur. Een computergestuurd wijnbouwkundig station verschaft waardevolle informatie over de locale weersomstandigheden, zodat aanpassingen ten gunste van een optimale rijping uitgevoerd kunnen worden.  Afhankelijk van druivenras vindt de oogsttijd op verschillende momenten plaats. De handmatige oogst vindt plaats door meerdere gangen door de wijngaard te maken, zodat de druiven op het perfecte moment van rijpheid worden geplukt. De gemiddelde opbrengst per hectare ligt op 50 hl/ha.

  Druivenrassen

  Het belangrijkste druivenras is de Silvaner, 31% gevolgd door de Müller-Thurgau met 15%, Riesling 14%, Bacchus 5%, Weißburgunder 5%, 15% Spätburgunder en Domina, 9% overige soorten, waaronder: Scheurebe en Rieslaner.

  Vinificatie, het wijnmaken

  De vergisting vindt zoveel mogelijk plaats met de gistcellen die op de druiven zelf voorkomen. Een zuivere manier van wijnbereiding behoort tot de standaardprocedure, waarbij - afhankelijk van druivenras en wijnstijl - gebruik wordt gemaakt van temperatuur gecontroleerde vergisting op edelstaal of vergisting op eikenhouten foeders. Enkele rode- en witte variëteiten ondergaan de vergisting en opvoeding op kleine eikenhouten vaten van 225 L. (barrique).  

  Wijnstijl

  De wijnen van Schmitt’s Kinder zijn vooral bekend om hun zuivere elegante stijl, waarbij vooral de edelzoete wijnen tot de topwijnen uit het Frankengebied behoren. Hieronder een citaat van Karl Martin Schmitt: “Ik ken elke wijn van wijnstok tot flesvulling, de ontwikkeling, de rijping. Elke dag geniet ik van de succesvolle gift van de aarde en de vreugde die het met zich meebrengt. De substantie, het fruit, de ontwikkeling van de diverse aroma's in de druiven. Dat is meer dan werk! Het is een traditie die is ontstaan uit vele generaties.”
   

  VDP en verdere erkenning

  Weingut Schmitt’s Kinder is lid van de VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter). Schmitt´s Kinder ontving van de Vrije Staat Beieren een eervolle prijsvermelding, de hoogste eer die je als landgoed namens Beieren kan krijgen. Op de International Wine and Spirits Competition ontving Schmitt’s Kinder in zowel 2008 als in 2009 de prestigieuze titel German Wine Producer of the Year.

 • Land Duitsland
  Oogstjaar 17/18
  Smaak Kruidig,Droog
  Streek Franken
  Kleur of Type Wit
  Druiven Silvaner
  Alcohol % 11.5%
  Schenktemperatuur 10-12 °C
  Houdbaarheid 5 jaar
  Gerecht Mild Kruidige Roomkazen ,Gegrilde Visgerechten,Maaltijd Salades

Recensies

Schrijf uw recensie

Randersackerer Sonnenstuhl Silvaner Kabinett Trocken

Randersackerer Sonnenstuhl Silvaner Kabinett Trocken

Aromatische wijn met prachtige lengte van zuren. Breed geschakeerd, levendig, groene kruiden. In de smaak, lichtromig met levendig zurenspel, geparfumeerde afdronk. Lange afdronk. Gastronomische wijn. Silvaner is een specialiteit van dit wijnhuis

30 andere producten uit dezelfde categorie: