Uw voordelen

Vanaf € 60 gratis levering
Binnen 48 uur in huis

Vind uw wijn

Druiven

Toon alles

Smaak

Toon alles

Prijs

0 € - 332.5 €
Aanbieding! Cuvée Antoine Joseph Blanc

Cuvée Antoine Joseph Blanc

1086N01760

Lichtgoud van kleur, met aroma’s van witte bloemen, groen fruit en minerale tonen. De smaak is heerlijk rijk en vol van structuur, erg rond en erg zacht.

Meer details

8,82 €

Bestel s.v.p. per doos van 6 flessen. Het minimale aantal is dus 6

Credit card
Credit card

 • Lichtgoud van kleur, met aroma’s van witte bloemen, groen fruit en minerale tonen. De smaak is heerlijk rijk en vol van structuur, erg rond en erg zacht.

  Wijngaard Domaine Pardon

  Domaine Pardon is gevestigd in Beaujeau in het departement Rhône.  Het familiebezit, opgericht in 1820, is momenteel in handen van de 6e generatie. Pardon produceert een mooie serie karaktervolle Beaujolais, van A.C. Beaujolais-Villages tot diverse cru's. 

  Het domein beschikt over een moderne kelderfaciliteit waar diverse wijnen worden geproduceerd van zowel eigen bezittingen als van aangekochte druiven. Het complete gamma vindt u hier.

  Domaine_Pardon_1.jpg      

  Wijngaardbezittingen

  De wijngaarden liggen op de vulkanische hellingen van de “Massif Central“,  in het verlengde van de Alpen. De bezittingen strekken zich uit over: Fleurie, Lantignié en Regnié.

  Veel werk in de wijngaard
  De plantdichtheid van de wijnstokken bedraagt 8.000-10.000 wijnstokken per hectare. De oogst vindt met de hand plaats. Er wordt zeer arbeidsintensief gewerkt, zo werken circa 20 mensen per dag op één hectare! 

  Specialiteit

  Het oudste wijngaardbezit omvat 5 hectare, gelegen in de gemeente van Régnié-Durette. De bodem bestaat hier uit graniet, zanderig graniet en prehistorisch rotsachtig gesteente. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken zijn vrij oud met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar.  Hier vandaan komen Beaujolais-Villages en Regnié.Het tweede wijngaardbezit, aangekocht door grootvader Louis Pardon in 1936, bevindt zich op de hellingen van de gemeente van Fleurie en omvat 7 hectare. De bodem bestaat hier voornamelijk uit graniet en de aanplant van wijnstokken bezitten een gemiddelde leeftijd van 48 jaar. De hiervan afkomstige wijnen zijn intens fruitig en bezitten een goede structuur met een gemiddelde bewaarcapaciteit van 4 jaar.

  In de kelder

  Voordat de druiven worden verwerkt worden ze gedurende 8 tot 12 dagen opgeslagen in roestvrijstalen tanks. Na persing vindt de alcoholische vergisting plaats op circa 25 graden Celsius, aansluitend volgt een malolactische vergisting plaatsvindt op 19 graden Celsius. De klassieke methode van vergisting geldt voor alle wijnen met uitzondering van de Beaujolais-Villages, waarbij macération carbonique wordt toegepast.

     

 • Land Frankrijk
  Oogstjaar n.v.
  Smaak Fruitig ,Aromatisch
  Streek Beaujolais
  Kleur of Type Wit
  Druiven Sauvignon Blanc ,Chardonnay
  Alcohol % 12.5%
  Schenktemperatuur 10-12 °C
  Houdbaarheid 1 tot 2 jaar houdbaar
  Gerecht Terrines ,Zeevruchten ,Vis ,Salades,Kir met Zwarte Vruchten Siroop

Recensies

Schrijf uw recensie

Cuvée Antoine Joseph Blanc

Cuvée Antoine Joseph Blanc

Lichtgoud van kleur, met aroma’s van witte bloemen, groen fruit en minerale tonen. De smaak is heerlijk rijk en vol van structuur, erg rond en erg zacht.

30 andere producten uit dezelfde categorie:

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...