Vanaf € 60 gratis levering | |||
Binnen 48 uur in huis |
Vind uw wijn
1876C35275
Intense neus met zwarte peper, bessen en kruiden. Nivuro heeft een uitstekende balans, met een verrassend zachte, lange afdronk.
Niet langer op voorraad
Beschikbaarheidsdatum:
Combinatie van Nero d' Avola en Perricone van wijngaarden rondom het estate Santa Tresa, apart gevinifieerd en minimaal 6 maanden houtgerijpt. Perfecte balans met een verrassende zachte, lange afdronk.
Wijngaard Feudo di Santa Tresa
De druiven van Santa Tresa worden al jarenlang biologisch geteeld. Anno 2006 heeft men besloten om dit officieel te laten registreren. Per oogst 2009 is alles officieel gecertificeerd als biologische wijn.
De oude wijnboerderij op Feudo di Santa Tresa is 50 hectare groot en dateert uit 1697. Het is gelegen bij Vittoria, in het Zuiden van Sicilië. Sinds 2002 hebben Stefano en Marina Girelli en hun zakenpartner Massimo Maggio het landgoed overgenomen met als doel het landgoed terug te brengen naar zijn oorspronkelijke glorie in harmonie met de inheemse flora en fauna. De wijngaarden profiteren van een koele Zuidelijke zeebries die de hitte van het binnenland compenseert. De bodem (terra rossa) heeft ideale karakteristieken; 40-100 centimeter aan de bovenkant van licht rood zanderig leem gevolgd door kalksteen. Door te werken met de juiste druivenrassen en een dichtheid van 5000-5500 stokken per hectare zijn de snoeitechnieken simpel, maar goed gecontroleerd. De natuurlijke kwaliteit van de druiven is zo uitzonderlijk, dat het roekeloos zou zijn om meer in te grijpen dan strict noodzakelijk. De druiven van het landgoed Santa Tresa worden daarom al jarenlang biologisch geteeld. In 2006 heeft men besloten om dit officieel te laten registreren. Per oogst 2009 is alles dan ook officieel gecertificeerd als biologische wijn.
Land | Italië |
Oogstjaar | 2017 |
Smaak | Perfecte balans ,Krachtig ,Droog ,Zacht ,Lange afdronk,Rood |
Streek | Sicilië |
Domein | Feudo di Santa Tresa |
Kleur of Type | Rood |
Druiven | Pericone |
Alcohol % | 13.5 |
Schenktemperatuur | 16-18 °C |
Houdbaarheid | 4-8 jaar |
Gerecht | Aperitief,Wild,Pasta ,Rood Vlees ,BBQ |
Biologisch | Ja |