Uw voordelen

Vanaf € 60 gratis levering
Binnen 48 uur in huis

Vind uw wijn

Druiven

Toon alles

Smaak

Toon alles

Prijs

0 € - 332.5 €

Dornfelder Trocken Weingut Ernst Bretz

1264N07306

Gulle rode wijn met een intense fruitneus van kersen, bramen en bosbessen. De stevige smaak bezit een pittig zuurtje dat mooi tot zijn recht komt als de wijn op keldertemperatuur wordt geserveerd. Ideale rode zomerwijn, die breed inzetbaar is bij velerlei gerechten of heerlijk op zichzelf gedronken kan worden.

Meer details

11,24 €

Bestel s.v.p. per doos van 6 flessen. Het minimale aantal is dus 6

Credit card
Credit card

 • Gulle rode wijn met een intense fruitneus van kersen, bramen en bosbessen. De stevige smaak bezit een pittig zuurtje dat mooi tot zijn recht komt als de wijn op keldertemperatuur wordt geserveerd. Ideale rode zomerwijn, die breed inzetbaar is bij velerlei gerechten of heerlijk op zichzelf gedronken kan worden.

  Wijngaard Weingut Bretz

  Een bezoek aan het wijngoed van Ernst Bretz is een bijzondere belevenis. De hechte familieband is opvallend en de geschiedenis van het wijnhuis is kleurrijk. Als u goed kijkt ziet u een oud relief in steen. Het betreft een lam, het kenmerk van de Welsch, een nonnenklooster in Mainz en dateert uit de periode dat de voorouders wijn verbouwden voor het klooster van Mainz. Het symbool refereert aan de oorsprong van het 300 jaar oude wijngoed, opgericht in 1721. In dit illustere jaar schreef Johann Sebastian Bach zijn Brandenburger concert en begon Prins Eugen met de bouw van slot Belvedere in Wenen.

  Weingut_Bretz.jpg      

  Lange wijntraditie

  Wellicht een hoogmoedig vergelijk, maar het feit dat de familie Bretz kan terugkijken op 300 jaar wijntraditie blijft bijzonder. Het wijnhuis staat nu onder leiding van de negende generatie.

  De familie

  Horst Bretz is de keldermeester en overziet de marketing. Zijn broer Harald beheert de wijngaarden. Vader Ernst is nog steeds in het bedrijf werkzaam. Zijn ervaring is van grote waarde. Heike Bretz, de echtgenote van Horst, is verantwoordelijk voor de verkoop en administatie. De vraag is nu of de volgende generatie, zonen Sebastian en Valentin en dochter Victoria, de familietraditie zullen voortzetten om later hun ouders op te volgen. De familie Bretz is er in elk geval alles aan gelegen om hen hierin te betrekken.

  Ligging wijngaarden

  Onmiddelijk achter het dorp Bechtolsheim ligt de befaamde Petersberg. Ondanks zijn bescheiden hoogte van 264 meter, is hij al vanaf ver te zien. Hoger op de Petersberg liggen de wijngaarden van de familie Bretz. Hier wortelen de oude stokken diep in de vruchtbare bodem van löss en kalkachtig leem.

  In de wijngaard

  De steile hellingen zijn arbeidsintensief om te bewerken. Samen met een lage opbrengt draagt het bij aan de kwaliteit van de wijnen. De oudere wijnstokken geven een nog lager rendement en brengen wijnen voort met veel concentratie. De beschutte ligging draagt verder bij aan een optimale rijping van de druiven. In de nazomer vindt een snoei van de bladeren plaats, waardoor de druiven het zonlicht beter kunnen opvangen.

  In de wijnkelder

  Voordat de persing plaatsvindt, worden de druiven ontsteeld. Een zachte persing zorgt ervoor dat de druiven niet volledig worden uitgeperst. Het resultaat is een extractrijke, zuivere most. Door deze koel te vergisten blijven frisheid en geur behouden. Een langzame vergisting van enkele weken draagt bij aan de complexiteit en stabiliteit van de uiteindelijke wijn. Na de vergisting krijgt de jonge wijn tijd om tot rust te komen en te rijpen. 

  Assortiment

  Weingut Bretz produceert een uitgebreid gamma wijnen. In ons assortiment vindt u vooral de aromatische soorten, waaronder: Silvaner, Scheurebe, Dornfelder en Spätburgunder.

  Specialiteit Dornfelder

  De Dornfelder van Weingut Bretz is een goed voorbeeld van rode Duitse kwaliteitswijn in opmars. Welke consument verwacht zulke lekkere en aangename rode wijnen uit Duitsland? Een aangename verrassing voor een zeer betaalbare prijs.

  Prijzen

  Voor de kwaliteit van deze wijn kregen zij door het Ministerie van Landbouw in oktober 2009 de ‘Bundesehrenpreis’ uitgereikt. Achtereenvolgens in 2008, 2009 en in 2010 namen zij hiervoor ook de ‘Staatsehrenpreis’ in ontvangst, uitgereikt door het Ministerie van Handel en Industrie van Rheinland-Pfalz. Weingut Bretz staat in de top-100 vermeld van de DLG Weinguide 2009 als "beste wijnproducent." Tijdens de Groene Week 2010 in Berlijn namen zij de prijs voor “beste wijnproducent voor de druif Regent” in ontvangst. Eenzelfde prijs ontvingen zij van het Ministerie van Landbouw.

 • Land Duitsland
  Oogstjaar 2016
  Smaak Stevig ,Droog ,Fruitig
  Streek Rheinhessen
  Kleur of Type Rood
  Druiven Dornfelder
  Alcohol % 12.5%
  Schenktemperatuur 16-18 °C
  Houdbaarheid 5 jaar
  Gerecht Gegrild Rood Vlees ,Barbecue,Varkensvlees,Quiche

Recensies

Schrijf uw recensie

Dornfelder Trocken Weingut Ernst Bretz

Dornfelder Trocken Weingut Ernst Bretz

Gulle rode wijn met een intense fruitneus van kersen, bramen en bosbessen. De stevige smaak bezit een pittig zuurtje dat mooi tot zijn recht komt als de wijn op keldertemperatuur wordt geserveerd. Ideale rode zomerwijn, die breed inzetbaar is bij velerlei gerechten of heerlijk op zichzelf gedronken kan worden.

30 andere producten uit dezelfde categorie: