Vanaf € 60 gratis levering | |||
Binnen 48 uur in huis |
Vind uw wijn
1371N04346
De tegenhanger van de Recioto van Monte Zovo is de Amarone, welke eveneens wordt gemaakt van ingedroogde druiven. Het verschil met de Recioto is dat deze wijn volledig droog wordt uitvergist. Het resultaat is een zeer complexe, krachtige rode wijn. Het aroma van deze wijn is gevuld met specerijen, rode kersen en pruimen e.a. zwart fruit. Mooie, rijpe tannines geven de wijn een fluwelige smaakimpressie. Sappig smaak met mooie elegante zuren. De afdronk bezit een karakteristiek bittertje en verraadt het rijpingspotentieel van deze wijn. Decanteren aanbevolen voor consumptie.
Niet langer op voorraad
Beschikbaarheidsdatum:
De tegenhanger van de Recioto van Monte Zovo is de Amarone, welke eveneens wordt gemaakt van ingedroogde druiven. Het verschil met de Recioto is dat deze wijn volledig droog wordt uitvergist. Het resultaat is een zeer complexe, krachtige rode wijn. Het aroma van deze wijn is gevuld met specerijen, rode kersen en pruimen e.a. zwart fruit. Mooie, rijpe tannines geven de wijn een fluwelige smaakimpressie. Sappig smaak met mooie elegante zuren. De afdronk bezit een karakteristiek bittertje en verraadt het rijpingspotentieel van deze wijn. Decanteren aanbevolen voor consumptie. Wijngaard Monte Zovo Het familiebedrijf Monte Zovo ligt in Caprino Veronese, een kleine gemeente gelegen in de Italiaanse provincie Verona. Het wijnhuis dateert uit 1908 en werd opgericht door grootvader Carlo Cottini. De naam ‘Zovo,’ verwijst naar een heuvel. Het wijngaardbezit ligt op 73 hectare. |
|||
Twee landgoederen De bezittingen zijn verdeeld over twee landgoederen. De ene ligt in het herkomstgebied van de Bardolino. De hiervan afkomstige wijnen komen op de markt onder de naam, ‘Ca Linverno.’ De wijngaarden liggen op een 300 meter hoge heuvel, gelegen tussen het Gardameer en aan de voet van de heuvels van Monte Baldo. Het tweede wijnhuis, Palazzo Maffei, ligt in de regio Valpolicella. De wijngaarden liggen hier op 400 meter hoogte en kijken uit over het kasteel van Illasi en de vallei van Mezzane. De productie bestaat uit: Amarone, Valpolicella Superiore en Ripasso. De kwaliteit van het druivengoed is zo goed dat tot het jaar 2000 ook bedrijven als: Masi, Tomasi en Allegrini tot de clientèle behoorden. |
|||
Ondergrondse wijnkelder Ca'Linverno De Ca’Linverno-wijnen zijn afkomstig van wijngaarden met een heuvelachtige ligging. De bodem bestaat uit een combinatie van rots/kalk/kiezelachtig gesteente. Het terroir kent diverse voordelen. De hogere ligging zorgt voor meer variatie tussen dag- en nachttemperatuur, waardoor een goede opbouw van zuren en aroma’s mogelijk is. De natuurlijke hellingsgraad vangt het zonlicht beter op. De druiven rijpen kunnen hierdoor volledig rijpen. De wijnen die hier vandaan komen hebben opvallend veel structuur en zijn zeer aromatisch van karakter. De Ca’Linverno Valpolicella Ripasso is samengesteld uit: Corvina, Rondinella en Molinara. De oogst vindt doorgaans in oktober plaats en de wijnen ondergaan een houtrijping van twee jaar op eikenhout. De methode ‘ripasso’ De druiven die blijven hangen tot de eerste tekenen van winter zich aandoen, zijn vooraf geselecteerd. De langere hangtijd zorgt voor overrijpe en hier en daar wat ingedroogde druiven. Na de handmatige oogst worden de druiven gedurende 20-25 dagen opgeslagen in een goed geventileerde ruimte, waar ze verder indrogen. De ingedroogde druiven bevatten extra suiker, die na vergisting zorgen voor een rijke, weelderige wijn met een zeldzame zachtheid en een kenmerkend aroma van amarenkersen en gedroogd fruit. De Ca’Linverno Ripasso Superiorde is samengesteld uit Corvina, Rondinella, Coratina en Cabernet Sauvignon en rijpt twee jaar in eikenhouten vaten. De Amarone is samengesteld uit: Veronese Corvina, Rondinella en Molinara druiven. Na de pluk worden de druiven vier maanden met rust gelaten. De volledig ingedroogde druiven gisten vervolgens volledig uit met als resultaat een fluwelige, robijnrode wijn met een warm en gul smaakpalet van o.a.: amandel, rijpe pruimen, viooltjes en droge kersen gecombineerd met een fascinerende hint van rozijnen en frambozen. |
Land | Italië |
Oogstjaar | 2011 |
Smaak | Elegant ,Vol ,Droog |
Streek | Veneto |
Kleur of Type | Rood |
Druiven | Molinara,Rondinella ,Corvina |
Alcohol % | 16% |
Schenktemperatuur | 18-20 °C |
Houdbaarheid | 10 tot 20 jaar |
Gerecht | Pasta met Truffel ,Wild zwijn ,Gestoofd Rood Vlees |