Uw voordelen

Vanaf € 60 gratis levering
Binnen 48 uur in huis

Vind uw wijn

Druiven

Toon alles

Smaak

Toon alles

Prijs

4 € - 306.5 €

Domaine de da Thibaude Sancerre Rouge

1145N03356

Lichtrood. Zuiver pinot-aroma van rood fruit met een fijn romige toets. Aantrekkelijke, soepele smaak. Heerlijk fruitig en elegant met een prachtige mineralige ondertoon en zachte fraicheur. Bij voorkeur koel serveren

Meer details

19,87 €

Bestel s.v.p. per doos van 6 flessen. Het minimale aantal is dus 6

Credit card
Credit card

 • Lichtrood. Zuiver pinot-aroma van rood fruit met een fijn romige toets. Aantrekkelijke, soepele smaak. Heerlijk fruitig en elegant met een prachtige mineralige ondertoon en zachte fraicheur. Bij voorkeur koel serveren

  Wijngaard Domaine Jean-Marc Crochet, Cellier de la Thibaude

  De mineraliteit en plantaardige karakteristieken zijn kenmerkend voor het terroir van Bué. Het unieke terroir van Bué brengt wereldfameuze Sancerres voort, alsmede de met een officiële appellation (1976) bekroonde geitenkaas Crottin de Chavignol.
  Domaine_Jean-Marc_Crochet_Cellier_de_la_      

  Domaine Jean-Marc Crochet 

  Domaine Jean-Marc Crochet van Cellier de la Thibaude behoort hier tot de gevestigde namen. Al vijf generaties lang wordt hier gewerkt aan topkwaliteit Sancerre met in totaal 10 hectare aan wijngaardbezittingen.

  Bijzonder terroir 

  Het terroir rondom Bué is zeer gevarieeerd en complex met in het noorden het zogenaamde “terres blanches” (een combinatie van fossiele kalkresten vermengd met klei), welke geprononceerde, finesserijke Sauvignon Blanc voortbrengt met een lang bewaarpotentieel. Het westen leent zich beter voor de aanplant van Pinot Noir door het hoge kalkgehalte (kimmeridge) in de bodem. Het zuiden bevat harde kalksteen, zowel geschikt voor Pinot Noir als Sauvignon Blanc. Hier komen echte bewaarwijnen vandaan. Het oostelijk deel van Bué bevat meer poreuze kalksteen en geeft aromatische, geurige Sauvignon Blanc.

  Wijnbouw en vinificatie

  De wijnstokken zijn gemiddeld 25 jaar oud. De methode van aanplant die wordt gehanteerd is methode Guyot. De persing verloopt zacht met behulp van een pneumatische pers. De fermentatie en opslag vindt plaats op temperatuurgecontroleerde, roestvrijstalen vaten.  

  Rosé - en rode Sancerre

  Jean-Marc Crochet heeft zijn reputatie niet alleen opgebouwd met witte Sancerre. De rosé variant is uiterst verfijnd en van een kleine productie. De Pinot Noir aanplant bedraagt 2 hectare. Hier worden maar 4000 flessen van gemaakt. Bij de vergisting vindt eerst een korte schilweking, van 6 tot 12 uur, plaats alvorens de wijn wordt geperst. De vergisting is temperatuur gecontroleerd.

  Van de elegante rode versie is de productie circa 13.000 flessen op jaarbasis. Een langzame temperatuurgecontroleerde vergisting van 10 - 15 dagen, draagt bij aan de finesserijke smaak.

  De witte Sancerre is ook verkrijgbaar in halve flesjes!

 • Land Frankrijk
  Oogstjaar 17/18
  Smaak Soepel,Elegant ,Fruitig
  Streek Loire
  Kleur of Type Rood
  Druiven Pinot Noir
  Alcohol % 12.5%
  Schenktemperatuur 15-16 °C
  Houdbaarheid 2 tot 3 jaar
  Gerecht Aperitief,Gegrilde Vis,Gevogelte

Recensies

Schrijf uw recensie

Domaine de da Thibaude Sancerre Rouge

Domaine de da Thibaude Sancerre Rouge

Lichtrood. Zuiver pinot-aroma van rood fruit met een fijn romige toets. Aantrekkelijke, soepele smaak. Heerlijk fruitig en elegant met een prachtige mineralige ondertoon en zachte fraicheur. Bij voorkeur koel serveren

30 andere producten uit dezelfde categorie: