Vanaf € 60 gratis levering | |||
Binnen 48 uur in huis |
Vind uw wijn
1404N07604
Kirrweiler Mandelberg Weissburgunder Kabinett Trocken. Helder groengeel. Open in de neus. Rijp wit fruit met zachte kruidigheid. Volle, sappige smaak met de nodige spanning door een pikante citrustoets. Kruidige finale met veel lengte
Niet langer op voorraad
Beschikbaarheidsdatum:
Kirrweiler Mandelberg Weissburgunder Kabinett Trocken. Helder groengeel. Open in de neus. Rijp wit fruit met zachte kruidigheid. Volle, sappige smaak met de nodige spanning door een pikante citrustoets. Kruidige finale met veel lengte. Wijngaard Weingut Bergdolt De reputatie van het wijnhuis ligt vooral bij de Weißburgunder (Pinot Blanc). Gezaghebbend wijnschrijver voor Duitse wijn, Stuart Pigott schreef over de droge Auslese: 'Bergdolt produceert hier een Weißburgunder, die zich kan meten met de beste van de wereld'. |
|||
Zoals bij veel ambachtelijk gemaakte kwaliteitswijnen, staat de wijngaard centraal in het wijnmaakproces. Veel tijd en aandacht gaat hier naar uit. Door lage opbrengsten, rijp te oogsten en een strenge selectie bij de oogst toe te passen wordt de kwaliteit bewaakt. Vanaf 2004 is de stijl van wijnmaken iets veranderd, met meer aandacht voor finesse en elegantie. Voor die tijd karakteriseerden de wijnen zich door rijkdom en vulling, terwijl ze nu frisser en lichtvoetiger van aard zijn. De transitie vraagt nog om enige gewenning. Zo is de gezaghebbende wijngids Gault Millau nog wat terughoudend met zijn beoordeling. |
|||
De beste wijngaardbezittingen met een specificatie van de bodemsoorten zijn: Kirrweiler Mandelberg: Weingut Bergdolt is lid van de VDP (Vereinigung Deutsche Prädikatsweingüter). Uitsluitend de beste Duitse wijnproducenten komen voor een lidmaatschap in aanmerking. Het ledenaantal bestaat uit circa 200 leden. Daarnaast behoort het toe aan het Deutsches Barrique Forum. |
Land | Duitsland |
Oogstjaar | 2017 |
Smaak | Droog ,Fruitig ,Licht |
Streek | Platz |
Kleur of Type | Wit |
Druiven | Weissburgunder |
Alcohol % | 12% |
Schenktemperatuur | 8-10 °C |
Houdbaarheid | 2 tot 3 jaar |
Gerecht | Vis ,Salades,Wit Vlees,Voorgerechten |