Vanaf € 60 gratis levering | |||
Binnen 48 uur in huis |
Vind uw wijn
1391N05724
Diep donkerrode kleur, complex aroma van rood en zwart fruit verweven met specerijen. Fruitrijke smaak. Mooie zoetsappige afdronk. Het bijzondere karakter van vintage port vereist voorafgaand aan het drinken een zorgvuldige behandeling. De fles dient voor het openen minstens 24 uur rechtop te hebben gestaan om zeker te zijn dat het depot op de bodem van de fles is neergeslagen. Decanteren circa 4-6 uur voor consumptie. De drinktemperatuur is circa 18 °C. Vanwege het relatief lage tanninegehalte van vintage port oxideert deze relatief snel. In de praktijk betekent dit dat vintage port binnen 48 uur gedronken dient te worden, waarna de kwaliteit merkbaar minder wordt. Omdat vintage port zeer lang bewaard kan worden, kan het voorkomen dat de kurk in zeer slechte kwaliteit verkeert. Om toch de port goed open te kunnen maken is er een methode ontwikkeld met behulp van een zogenaamde porttang. De tang wordt verhit totdat deze roodgloeiend is. Vervolgens wordt de tang enige tijd om de hals (onder de kurk) geklemd om deze hals vervolgens te koelen met een zeer koude natte doek.
Niet langer op voorraad
Beschikbaarheidsdatum:
Diep donkerrode kleur, complex aroma van rood en zwart fruit verweven met specerijen. Fruitrijke smaak. Mooie zoetsappige afdronk. Het bijzondere karakter van vintage port vereist voorafgaand aan het drinken een zorgvuldige behandeling. De fles dient voor het openen minstens 24 uur rechtop te hebben gestaan om zeker te zijn dat het depot op de bodem van de fles is neergeslagen. Decanteren circa 4-6 uur voor consumptie. De drinktemperatuur is circa 18 °C. Vanwege het relatief lage tanninegehalte van vintage port oxideert deze relatief snel. In de praktijk betekent dit dat vintage port binnen 48 uur gedronken dient te worden, waarna de kwaliteit merkbaar minder wordt. Omdat vintage port zeer lang bewaard kan worden, kan het voorkomen dat de kurk in zeer slechte kwaliteit verkeert. Om toch de port goed open te kunnen maken is er een methode ontwikkeld met behulp van een zogenaamde porttang. De tang wordt verhit totdat deze roodgloeiend is. Vervolgens wordt de tang enige tijd om de hals (onder de kurk) geklemd om deze hals vervolgens te koelen met een zeer koude natte doek.
Sociedade dos Vinhos Borges werd in 1884 opgericht door twee broers, Francisco en Antonio Borges. In 1998 werd Borges lid van de JMV-groep, een groep van Portugese investeerders. Het is nu in handen van een koffieproducent en veel van de wijngaarden en voorrraad is verkocht aan het bekende porthuis Taylor's. |
|||
Nieuwe wijnmaker, nieuwe stijl Inmiddels is er ook een nieuwe wijnmaker aan het roer, afkomstig van Taylor's! Met de komst van de nieuwe wijnmaker is de stijl van de port aan het veranderen van een meer traditionele 'tawny' stijl, die vraagt om een lange rijping naar een rijkere, meer 'ruby' betoonde fruitstijl. De eerste, nieuwe stijl port zal de LBV 2006 zijn. Hiervan zijn 15.000 flessen gemaakt. Ten years old port De Borges 10 years old port is getransformeerd van een meer oxidatieve stijl naar een frisse, heldere stijl port samengesteld van voornamelijk Malvasia. Deze port, samen met de 20 years old, LBV en vintage port is afkomstig van eigen wijngaarden, in totaal circa 30 hectare. Een leuke bijkomstigheid is dat de prijzen van de 10 years old en 20 years old port zullen dalen en de vintage port zal in de toekomst op kist worden aangeboeden. |
|||
Wijngaarden Naast port (productie 10%) produceert Borges ook wijn (90% wijn). Het wijngaardbezit strekt zich uit in de regio's: Vinhos Verdes (Quinta de Simaens); in Douro (Quinta da Soalheira) en in Dão (Quinta de São Simão da Aguieira). In Fuelgauras wordt de stille wijn gebotteld. De port wordt in Villa Real gebotteld en sinds kort is er ook een opslagruime in Vilaa Nova de Gaia. |
Land | Portugal |
Oogstjaar | 1982 |
Smaak | Sterk,Zoet ,Fruitig |
Streek | Porto |
Kleur of Type | Port |
Druiven | Tinta francisca,Touriga francesca ,Tinta cão,Tinta barroca ,Tinta Roriz ,Touriga Nacional |
Alcohol % | 19% |
Schenktemperatuur | 16-18 °C |
Houdbaarheid | Nu uitstekend op dronk |
Gerecht | Blauwschimmel Kazen,Chocolade ,Pikante Harde Kazen |