Uw voordelen

Vanaf € 60 gratis levering
Binnen 48 uur in huis

Vind uw wijn

Druiven

Toon alles

Smaak

Toon alles

Prijs

4 € - 332.5 €

Château de Fesles Cabernet Franc - Anjou Rouge

2083N3406

Diep robijnrood van kleur met aroma’ s van rijp rood fruit. Volmondig, elegant en met een lang aanhoudende finale.

Meer details

16,48 €

Bestel s.v.p. per doos van 6 flessen. Het minimale aantal is dus 6

Credit card
Credit card

  • Diep robijnrood van kleur met aroma’ s van rijp rood fruit. Volmondig, elegant en met een lang aanhoudende finale.

    Wijn en gerecht

    Gedroogde hammen. Rood vlees, klein wild. Zachte kazen, brie, romige andere kaassoorten.

    Wijngaard Château de Fesles

    Historie

    Door de eeuwen heen is Château de Fesles in handen geweest van verschillende adellijke families. In de 19e eeuw heeft de Boivin familie, een echte wijnmakersfamilie, het domein gekocht en het naar een hoger niveau getild. Ze overleefden de phylloxera-plaag, creëerden groei en verbeterde viticultuur en wijnmaaktechnieken. Sinds 2008 is het château in handen van de Helfrich familie, een hardwerkende familie op zoek naar optimale terroirexpressie in de wijnen.

    Terroir

    Rond Château de Fesles is 48 hectare wijngaard  aangeplant, verdeeld over twee gedeelten:            

    Op de helling staat 24 hectare Chenin Blanc aangeplant, bestemd voor de productie van Anjou Blanc, Coteaux du Layon en Bonnezeaux.

    Op de vlakte staat Cabernet Franc (18 hectare), de enige druif die gebruikt wordt voor Anjou Rouge, Anjou-Village Rouge en Cabernet d’Anjou. Daarnaast staat 2 hectare Grolleau voor Rosé d’Anjou.

    De kroonjuweel van het domein is het “La Chapelle” perceel, met perfecte zuid-westelijke ligging. Hier bestaat de bodem uit blauwe schalie en quartz, een natuurlijk drainerende ondergrond die tevens minder gevoelig is voor vorst. De Layon stroomt vlak langs de wijngaard. Deze rivier geeft mist, waardoor Botrytis goed gedijt. Dit is essentieel voor de productie van Bonnezeaux.

    Vinificatie

    Anjou Rouge

    Handmatige  oogst, vervolgens worden de druiven gesorteerd en ontsteelt. Vergisting op hoge temperatuur 30-33°C inclusief overpompen, inweking tussen de 8-15 dagen. Op de gisten (sur lie) gelagerd in temperatuur gecontroleerde RVS tanks gedurende 4 maanden, vervolgens minimaal 6 maanden op fles voor verkoop.

    Rosé

    Handmatig geoogst, vervolgens worden de druiven gesorteerd en ontsteelt. Inweking voor enige uren in de pers. Vinificatie op 18 graden in roestvrijstalen tanks.

    Anjou Blanc

    Handmatig, vervolgens worden de druiven gesorteerd. Een gedeelte van de oogst wordt gevinifiëerd in vaten voor de frisse zuren, het andere gedeelte rijpt gedurende een maand op eikenhouten vaten (400 liter) tussen de 2 en 4 jaar oud. Vergisting ‘ sur lie’ gedurende 6 maanden met wekelijkse “remoulage” om de aromatische complexiteit te verhogen. Op het Chateau de Fesles gebruikt men vaten van eikenhout en acaciahout, om een meer complexe en subtiele houttoets te verkrijgen.

    Bonnezeaux

    Van Oktober tot November worden de overrijpe druiven met de hand geplukt na selectie van de met nobele rot bedekte druiven in de wijngaard. Normaliter is het dan rond de 18-24 graden. Men maakt gebruikt van passillage (het natuurlijk drogen van de druiven op een bedje van stro zodat het water uit de druif verdampt en de concentratie van suikers hoger wordt in de druiven. Na een langzame vergisting transformeert de zeer geconcentreerde  most in een goudkleurige wijn. Vervolgens opgeslagen in eiken- en acaciahouten vaten van 400 liter op een gecontroleerde temperatuur van maximaal 9 graden, klaar voor botteling in de lente.

  • Land Frankrijk
    Oogstjaar 16/18
    Smaak Rijp rood fruit,Diep robijnrood,Vol romig ,Elegant ,Intense afdronk
    Bijzonderheid Zacht droge witte wijn
    Streek Loire
    Domein Chateau de Lesles
    Kleur of Type Rood
    Druiven Cabernet Franc
    Schenktemperatuur 14-16 °C
    Houdbaarheid 3 tot 5 jaar
    Gerecht Gedroogde Ham ,Rood Vlees ,Wildgerechten ,Zachte Kazen,Brie ,Romige Kazen
    Biologisch Nee
    Exclusief Nee

Recensies

Schrijf uw recensie

Château de Fesles Cabernet Franc - Anjou Rouge

Château de Fesles Cabernet Franc - Anjou Rouge

Diep robijnrood van kleur met aroma’ s van rijp rood fruit. Volmondig, elegant en met een lang aanhoudende finale.

30 andere producten uit dezelfde categorie: