Vanaf € 60 gratis levering | |||
Binnen 48 uur in huis |
Vind uw wijn
1352N03510
Strogeel met goudgele reflectie; complex aroma met exotisch fruit van passievruchten en lychee en rozenblad. Enige beluchting is noodzakelijk. Brede, open smaak met accent op fruit van lychee. Mild droge met voldoende zuren om de wijn elegantie en lengte te geven
Niet langer op voorraad
Beschikbaarheidsdatum:
Strogeel met goudgele reflectie; complex aroma met exotisch fruit van passievruchten en lychee en rozenblad. Enige beluchting is noodzakelijk. Brede, open smaak met accent op fruit van lychee. Mild droge met voldoende zuren om de wijn elegantie en lengte te geven Wijngaard Kuhlmann-Platz Cave Vinicole de Hunawihr behoort tot de meest bekende en succesvolste wijncoöperaties uit de regio. Regelmatig verschijnen de wijnen in de pers met lovende kritieken en oorkondes. |
|||
Wijngids Bettane & Desseauve De bekende Franse wijngids Bettane & Desseauve omschrijft de wijnen van Cave Vinicole de Hunawihr als uiterst karaktervol. De kwaliteit is, zo stellen zij, direct gerelateerd aan de kwaliteit van de bodem, die is samengesteld uit een hoog percentage kalklagen. Verder is het aantreden van oenoloog Nicolas Garde in 2004 van grote betekenis geweest op de kwaliteitsontwikkeling. Nicolas probeert het potentieel van de bodemvariëteit maximaal te benutten. |
|||
Ligging en druivenrassen De wijngaarden liggen in het hart van het Grand Cru gedeelte van de Elzas, verspreid over bekende dorpen als: Ribeauvillé, Hunawihr, en Riquewihr. De aanplant van druivenrassen bestaat uit: Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Muscat, Pinot Gris, Gewurztraminer, Pinot Blanc. Het grootste deel van de opbrengst is afkomstig van telers. Zij bewerken in totaal 200 hectare. Grand Cru wijnen De productie van Crémant d’Alsace (12 ha) en AOC-wijnen is afkomstig uit eigen wijngaardbezit. De Grand Cru serie, ingedeeld op vijf unieke bodemsoorten, komt uit: Rosacker, Froehn, Sporen, Schoenenbourg en Osterberg. De Crémant d’Alsace ontving in de Guide Hachette 2010 een speciale vermelding. Oprichting, wijnkelder en productie De Cave Vinicole de Hunawihr werd opgericht in 1954 en bestaat uit 130 leden. De gemiddelde jaarlijkse productie in hectoliters bedraagt 2 miljoen flessen. De gigantische investering in kelderapparatuur maakt het mogelijk om de wijnen in de beste omstandigheden te laten rijpen en op te voeden. De cave bezit de capaciteit om 40 000 hectoliter druiven in één keer te verwerken in betonnen tanks, roestvrij staal of eikenhouten vaten. De geklimatiseerde kelders bieden ruimte aan de opslag van 1,5 miljoen flessen voor verdere opvoeding. De omzet per jaar in Frankrijk, samen met 25% export, beslaat 1,6 miljoen flessen. Jaargang 2010: evenwichtig jaar, fruitexpressie en frisheid.
|
Land | Frankrijk |
Oogstjaar | 17/18 |
Smaak | Zacht ,Droog ,Fruitig |
Streek | Alsace |
Kleur of Type | Wit |
Druiven | Gewurztraminer |
Alcohol % | 13% |
Schenktemperatuur | 10-12 °C |
Houdbaarheid | 5 tot 8 jaar |
Gerecht | Pittige Kaassoorten ,Münsterkaas,Oosterse Keuken |