Uw voordelen

Vanaf € 60 gratis levering
Binnen 48 uur in huis

Vind uw wijn

Druiven

Toon alles

Smaak

Toon alles

Prijs

0 € - 332.5 €

Kuhlmann-Platz Alsace Pinot Blanc

1348N03502

Open neus met citrusbetoonde, peernuances; breed gestructureerd mediumvolle, sappige smaak geaccentueerd door citrusfruit aangevuld met florale nuances. Goede zuren die de wijn een aangename lengte geven

Meer details

12,42 €

Bestel s.v.p. per doos van 6 flessen. Het minimale aantal is dus 6

Credit card
Credit card

  • Open neus met citrusbetoonde, peernuances; breed gestructureerd mediumvolle, sappige smaak geaccentueerd door citrusfruit aangevuld met florale nuances. Goede zuren die de wijn een aangename lengte geven

    Wijngaard Kuhlmann-Platz

    Cave Vinicole de Hunawihr behoort tot de meest bekende en succesvolste wijncoöperaties uit de regio. Regelmatig verschijnen de wijnen in de pers met lovende kritieken en oorkondes.

    Kuhlmann-Platz.jpg      

    Wijngids Bettane & Desseauve

    De bekende Franse wijngids Bettane & Desseauve omschrijft de wijnen van Cave Vinicole de Hunawihr als uiterst karaktervol. De kwaliteit is, zo stellen zij, direct gerelateerd aan de kwaliteit van de bodem, die is samengesteld uit een hoog percentage kalklagen. Verder is het aantreden van oenoloog Nicolas Garde in 2004 van grote betekenis geweest op de kwaliteitsontwikkeling. Nicolas probeert het potentieel van de bodemvariëteit maximaal te benutten.

    Ligging en druivenrassen

    De wijngaarden liggen in het hart van het Grand Cru gedeelte van de Elzas, verspreid over bekende dorpen als: Ribeauvillé, Hunawihr, en Riquewihr. De aanplant van druivenrassen bestaat uit: Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Muscat, Pinot Gris, Gewurztraminer, Pinot Blanc. Het grootste deel van de opbrengst is afkomstig van telers. Zij bewerken in totaal 200 hectare.

    Grand Cru wijnen

    De productie van Crémant d’Alsace (12 ha) en AOC-wijnen is afkomstig uit eigen wijngaardbezit. De Grand Cru serie, ingedeeld op vijf unieke bodemsoorten, komt uit: Rosacker, Froehn, Sporen, Schoenenbourg en Osterberg. De Crémant d’Alsace ontving in de Guide Hachette 2010 een speciale vermelding.

    Oprichting, wijnkelder en productie

    De Cave Vinicole de Hunawihr werd opgericht in 1954 en bestaat uit 130 leden. De gemiddelde jaarlijkse productie in hectoliters bedraagt 2 miljoen flessen. De gigantische investering in kelderapparatuur maakt het mogelijk om de wijnen in de beste omstandigheden te laten rijpen en op te voeden. De cave bezit de capaciteit om 40 000 hectoliter druiven in één keer te verwerken in betonnen tanks, roestvrij staal of eikenhouten vaten. De geklimatiseerde kelders bieden ruimte aan de opslag van 1,5 miljoen flessen voor verdere opvoeding. De omzet per jaar in Frankrijk, samen met 25% export, beslaat 1,6 miljoen flessen.

    Jaargang 2010: evenwichtig jaar, fruitexpressie en frisheid.


    Na een lange winter met goede vorstperiode, volgde een voorspelbaar maar wel nat voorjaar. De zomer ving aan met een zonnige, warme periode. De maand augustus gooide roet in het eten met koel en nat weer, gevolgd door een drogere en iets warmere september- en oktobermaand. Het resultaat van dit relatief koele en natte groeiseizoen is een kleine oogst, die gekenmerkt wordt door een goede zuuropbouw en veel fruitconcentratie. Het koelere jaar 2010 zal wijnen op de markt brengen met een wisselende kwaliteit. Zeer bepalend voor de kwaliteit is de ligging van de wijngaarden. De hoger gelegen wijngaarden op hellingen hebben voldoende kunnen profiteren van de warmte en bezitten over een goede afwatering. De vlakkere delen hebben het daarentegen veel moeilijker gehad. Gelukkig is de oogst van Cave de Hunawihr zo goed als uitsluitend afkomstig van wijngaarden op hellingen. De kwaliteit van de oogstopbrengst is dan ook naar volle tevredenheid!

  • Land Frankrijk
    Oogstjaar 2018
    Smaak Droog ,Fruitig ,Licht
    Streek Alsace
    Kleur of Type Wit
    Druiven Pinot Blanc
    Alcohol % 12%
    Schenktemperatuur 10-12 °C
    Houdbaarheid 4 jaar
    Gerecht Gegrilde Zoetwatervis In Milde Saus ,Salades,Aperitief,Licht Gevogelte

Recensies

Schrijf uw recensie

Kuhlmann-Platz Alsace Pinot Blanc

Kuhlmann-Platz Alsace Pinot Blanc

Open neus met citrusbetoonde, peernuances; breed gestructureerd mediumvolle, sappige smaak geaccentueerd door citrusfruit aangevuld met florale nuances. Goede zuren die de wijn een aangename lengte geven

30 andere producten uit dezelfde categorie: