Uw voordelen

Vanaf € 75 gratis levering
Binnen 48 uur in huis

Vind uw wijn

Druiven

Toon alles

Smaak

Toon alles

Prijs

4 € - 298.5 €
Aanbieding! Doppio Sasso Rosso Veronese

Doppio Sasso Rosso Veronese

2143N4303

Na vergisting van ongeveer 20 dagen volgt tweede vergisting op bezinksel van een eerder gemaakte Amarone. Daarna wordt een deel 12 – 18 maanden gerijpt in houten vaten.  De smaken van rijp fruit doen denken aan bramen, kersen en bosbessen. Tonen van rozijnen worden gevolgd door bloemige en kruidige sensaties. Warm, evenwichtig en goed gestructureerd.

Wijn en gerecht

Perfect bij stoofschotels, pasta met krachtige saus, gegrild vlees en gerijpte kazen.

Meer details

11,37 €

-6%

12,10 €

Bestel s.v.p. per doos van 6 flessen. Het minimale aantal is dus 6

Credit card
Credit card

  • Monte Zovo

    Wijnen

    Het familiebedrijf Monte Zovo ligt in Caprino Veronese, een kleine gemeente gelegen in de Italiaanse provincie Verona. Het wijnhuis dateert uit 1908 en werd opgericht door grootvader Carlo Cottini. De naam ‘Zovo,’ verwijst naar een heuvel. Het wijngaardbezit ligt op 73 hectare.

    Twee landgoederen

    De bezittingen zijn verdeeld over twee landgoederen. De ene ligt in het herkomstgebied van de Bardolino. De hiervan afkomstige wijnen komen op de markt onder de naam, ‘Ca Linverno.’ De wijngaarden liggen op een 300 meter hoge heuvel, gelegen tussen het Gardameer en aan de voet van de heuvels van Monte Baldo. Het tweede wijnhuis, Palazzo Maffei, ligt in de regio Valpolicella. De wijngaarden liggen hier op 400 meter hoogte en kijken uit over het kasteel van Illasi en de vallei van Mezzane. De productie bestaat uit: Amarone, Valpolicella Superiore en Ripasso.

    De kwaliteit van het druivengoed is zo goed dat tot het jaar 2000 ook bedrijven als: Masi, Tomasi en Allegrini tot de clientèle behoorden.

    Ondergrondse wijnkelder
    Inmiddels is Monte Zovo uitgegroeid tot een zelfstandig opererend bedrijf met aan het roer  de ambitieuze kleinzoon van de oprichter, Diego Cottini. Geen stap in het productieproces ontgaat hem. In de in 2004 geconstrueerde wijnkelder is stevig geïnvesteerd. Meer dan 80% van de kelder bevindt zich ondergronds. Diego wilde geen schade berokkenen aan de natuurlijke omgeving. De kelder bevindt zich in een verticale positie, gelijk aan de heuvel waaraan het gebouw zich bevindt. Door gebruik te maken van de natuurlijke zwaartekracht zijn machines voor het overpompen van het sap overbodig. Veel zaken kennen een natuurlijk proces, waardoor er veel energie wordt bespaard.

    Ca'Linverno

    De Ca’Linverno-wijnen zijn afkomstig van wijngaarden met een heuvelachtige ligging. De bodem bestaat uit een combinatie van rots/kalk/kiezelachtig gesteente. Het terroir kent diverse voordelen. De hogere ligging zorgt voor meer variatie tussen dag- en nachttemperatuur, waardoor een goede opbouw van zuren en aroma’s mogelijk is. De natuurlijke hellingsgraad vangt het zonlicht beter op. De druiven rijpen kunnen hierdoor volledig rijpen. De wijnen die hier vandaan komen hebben opvallend veel structuur en zijn zeer aromatisch van karakter.

    De Ca’Linverno Valpolicella Ripasso is samengesteld uit: Corvina, Rondinella en Molinara. De oogst vindt doorgaans in oktober plaats en de wijnen ondergaan een houtrijping van twee jaar op eikenhout.
    De Ca’Linverno Valpolicella Ripasso Superiore kent dezelfde druivenmix. Echter de druiven voor deze wijn bezitten iets meer suikers, waardoor een hoger alcoholpercentage mogelijk is. Bovendien rijpen ze een jaar langer op eikenhout.

    De methode ‘ripasso’

    De druiven die blijven hangen tot de eerste tekenen van winter zich aandoen, zijn vooraf geselecteerd. De langere hangtijd zorgt voor overrijpe en hier en daar wat ingedroogde druiven. Na de handmatige oogst worden de druiven gedurende 20-25 dagen opgeslagen in een goed geventileerde ruimte, waar ze verder indrogen. De ingedroogde druiven bevatten extra suiker, die na vergisting zorgen voor een rijke, weelderige wijn met een zeldzame zachtheid en een kenmerkend aroma van amarenkersen en gedroogd fruit. De Ca’Linverno Ripasso Superiorde is samengesteld uit Corvina, Rondinella, Coratina en Cabernet Sauvignon en rijpt twee jaar in eikenhouten vaten.

    Amarone

    De Amarone is samengesteld uit: Veronese Corvina, Rondinella en Molinara druiven. Na de pluk worden de druiven vier maanden met rust gelaten. De volledig ingedroogde druiven gisten vervolgens volledig uit met als resultaat een fluwelige, robijnrode wijn met een warm en gul smaakpalet van o.a.: amandel, rijpe pruimen, viooltjes en droge kersen gecombineerd met een fascinerende hint van rozijnen en frambozen.

    Meer informatie www.montezovo.com

  • Land Italië
    Oogstjaar 2023
    Smaak Kersen ,Bosbessen,Bramen ,Rozijnen ,Bloemerige tonen ,Kruidig in afdronk,Evenwichtige structuur
    Streek Veneto
    Domein Monte Zovo
    Kleur of Type Rood droog
    Druiven Corvina, Corvinone, Rondinella
    Schenktemperatuur 16-18 °C.
    Houdbaarheid 2 tot 5 jaar
    Gerecht Stoofschotels,Pasta’s ,Gegrilde Vleesgerechten ,Oude harde kaassoorten
    Biologisch Nee
    Exclusief Nee

Recensies

Schrijf uw recensie

Doppio Sasso Rosso Veronese

Doppio Sasso Rosso Veronese

Na vergisting van ongeveer 20 dagen volgt tweede vergisting op bezinksel van een eerder gemaakte Amarone. Daarna wordt een deel 12 – 18 maanden gerijpt in houten vaten.  De smaken van rijp fruit doen denken aan bramen, kersen en bosbessen. Tonen van rozijnen worden gevolgd door bloemige en kruidige sensaties. Warm, evenwichtig en goed gestructureerd.

Wijn en gerecht

Perfect bij stoofschotels, pasta met krachtige saus, gegrild vlees en gerijpte kazen.

30 andere producten uit dezelfde categorie: