Vanaf € 60 gratis levering | |||
Binnen 48 uur in huis |
Vind uw wijn
1432N04119
Soepele wijn met veel sappigheid en weinig tannine. Drink de wijn bij voorkeur iets koeler dan gebruikelijk. Fris aroma van rood fruit en lichte aardse ondertoon. Barbera op zijn best, fruitig, rond van smaak, soepel en delicaat.
Niet langer op voorraad
Beschikbaarheidsdatum:
Soepele wijn met veel sappigheid en weinig tannine. Drink de wijn bij voorkeur iets koeler dan gebruikelijk. Fris aroma van rood fruit en lichte aardse ondertoon. Barbera op zijn best, fruitig, rond van smaak, soepel en delicaat.
Lekker bij:
Heerlijk aperitief, lekker bij pasta’s met tomatensaus, Kaasplank (o.a. Burrata) en natuurlijk bij stoof - vleesgerechten.
Domein:
Slechts veertien jaar oud was Marziano Abbona toen zijn vader 'Papa Celso' overleed en hij plotseling aan het roer kwam te staan van het gelijknamige wijnhuis. Marziano groeide uit tot een bevlogen wijnmaker. De tijd ontbreekt hem echter om zich uitsluitend met het wijnmaken bezig te houden. Zijn belangrijkste taak is het overzien van de wijnproductie. Hoofd-wijnmaker is Giuseppe Caviola. Zijn dochter Chiara is zijn rechterhand en een rijzende ster in opkomst. De jaarlijkse productie bedraagt 240.000 flessen. Het bedrijf bezit 42 hectare aan wijngaarden.
KLIMAAT, LIGGING EN BODEM
De wijngaarden van Marziano Abbona liggen verspreid over meerdere subzones in de subregio Langhe. Uit deze zone komen de beste Barbera- en Nebbiolo-wijnen. De bodem, gevormd in het Mioceen-tijdperk, bestaat uit kalksteen en klei. De regio is zeker een bezoek waard. Het gebied bestaat voornamelijk uit heuvels en kent prachtige vergezichten. De meeste wijngaarden liggen beschut op hellingen en de warmte van de zon blijft hier goed hangen. Door de hoge luchtvochtigheid is er veel mistvorming. De naam Nebbiolo is hier ook uit afgeleid, ‘nebbia’ betekent mist. Doriolo, Santa Lucia en Rinaldi zijn enkele bekende zones in de regio Langhe. De wijnen zijn vol en stevig en vragen om enige bewaartijd.
INNOVATIE
De familie Abbona familie doet dagelijks research op het gebied van geur- en smaakontwikkelingen om hier in de toekomst haar voordeel mee te doen.
FEITEN EN WEETJES
Land | Italië |
Oogstjaar | 18/19 |
Smaak | Weinig tannines,Lichte aardse tonen ,Fruitig ,Rond ,Soepel,Rood fruit ,Delicaat,Fris aromatisch |
Streek | Piemonte |
Domein | Abbona |
Kleur of Type | Rood droog |
Druiven | Barbera |
Alcohol % | 14% |
Schenktemperatuur | 12-14 gr C |
Houdbaarheid | 3 tot 5 jaar |
Gerecht | Stoofvleesgerechten,Aperitief,Pasta’s met tomatensaus ,Kaasplank (o.a. Burrata) |
Biologisch | Nee |