Uw voordelen

Vanaf € 60 gratis levering
Binnen 48 uur in huis

Vind uw wijn

Druiven

Toon alles

Smaak

Toon alles

Prijs

4 € - 306.5 €

Rioja Excelsus Vina Herminia

1377N05030

Krachtige rode wijn met een diepe, donkere fruitgeur. De smaak geeft naast zwart fruit, tabak, kersen en cederhout Stevige structuur met een pittige zuurgraad en krachtige, nog jonge tannines. Het is aan te bevelen om deze wijn te decanteren

Meer details

14,47 €

Bestel s.v.p. per doos van 6 flessen. Het minimale aantal is dus 6

Credit card
Credit card

 • Krachtige rode wijn met een diepe, donkere fruitgeur. De smaak geeft naast zwart fruit, tabak, kersen en cederhout Stevige structuur met een pittige zuurgraad en krachtige, nog jonge tannines. Het is aan te bevelen om deze wijn te decanteren


  Wijngaard Vina Herminia

  Het imposante wijnhuis Viña Herminia, opgericht in 1997,  bevindt zich in Aldenueva de Ebro, in de provincie La Rioja.  Geconstrueerd in de vorm van de letter H, welke verwijst naar de merknaam Herminia. De kelders van het wijnhuis bevinden zich deels onder de grond. Het wijnhuis combineert traditionele wijnbouwmethoden met innovatieve keldertechnieken en moderne kelderapperatuur. De wijngroep Grupo Caballero vormt de drijvende spil achter de oprichting. Het zelfstandige wijngaardbezit omvat 107 hectare aan wijngaarden, aangevuld met 90 hectare op contract.   

  afbeelding3.png    

  Houtgebruik

  De wijnkelder kent een indrukwekkend aantal barricas (houten vaten) van Franse, Amerikaanse en Oost-Europese oorsprong. De 8000 vaten gaan gemiddeld drie jaar mee. De kwaliteit van het houtgebruik is van groot belang, aangezien de wijnen hieraan een deel van hun tanninestructuur opbouwen. Daarnaast zorgt de houtinvloed voor extra complexiteit door kruidige tonen aan de wijn af te geven.

  Ligging wijngaarden

  De wijngaarden strekken zich in noordoostelijke ligging uit over de berghellingen van de Monte Yerga en kijken uit op de rivier de Ebro. De hoogte van 270 - 550 meter boven de zeespiegel (niet te hoog/niet te laag) dragen bij aan ideale omstandigheden voor kwaliteitswijnbouw. De omvang bedraagt 5200 hectare aan wijngaarden.

  Wijnmaker

  Het technische team van Vina Herminia wordt geleid door Rodrigo Madrid, telg van een dYnastie van wereldberoemde wijnmakers. Hij runt de wijnkelder sinds 2003. Zijn unieke persoonlijke stijl van wijnmaken draagt bij aan de reeks van successen van dit wijnhuis. Rodrigo Madrid wordt ondersteund door de Australische oenoloog David Morrison. De jonge wijnen en crianza's kennen een moderne stijl met een accent op fruit en elegantie. De klassieke Rioja stijl met een stevig raamwerk van tannine en houtinvloed zijn terug te vinden in de reserva's. De elegantie blijft een kenmerk voor alle wijnen. De 2007 crianza deels opgevoed op Frans- en Amerikaans eiken is van uitzonderlijke kwaliteit (nog niet leverbaar). 

  Topjaren

  Uitsluitend in topjaren wordt er ook een reserva en gran reserva (Excelsius) op de markt gebracht. De jaargangen: 1999, 2001, 2004 en 2005 en 2010 vallen onder deze noemer.

  Decanter World Wine Awards

  De consistent, hoge kwaliteit heeft het wijnhuis geen windeieren gelegd. Zo ontving de Viña Herminia Excelsus 2004 D.O.Ca. Rioja’ een bronzen medaille, uitgereikt door het gerenommeerde wijnblad Decanter tijdens de Decanter World Wine Awards. De Viña Herminia Crianza 2003 werd in 2007 toegevoegd aan de wijnkaart van Spanair, één van de drie grootste vliegtuigmaatschappijen van Spanje. 

  Overige onderscheidingen

  VIÑA HERMINIA CRIANZA 2003
  - Silver Medal at the International Wine Challenge 2007
  - Silver Medal at the International Wine & Spirit Competition 2007
  VIÑA HERMINIA EXCELSUS 2004
  - Silver Medal at the International Wine Challenge 2007.
  - Silver Medal at the Decanter World Wine Awards 2007
  - Bronze Medal at the International Wine & Spirit Competition 2007
  VIÑA HERMINIA RESERVA 1999
  - Gold Medal at the International Wine Challenge 2007
  - Gold Medal at Vinalies - Paris 2007
  - Silver Medal “Best in Class” at the International Wine & Spirit Competition 2007     

  Jaargang 2010

  De Consejo Regulador heeft de jaargang 2010 het predikaat excellent toegekend. Vanaf 2010 zal de joven niet meer de gebruikelijke houtopvoeding krijgen van drie maanden. De reden hiervan is het fruit in optima forma te tonen. Het is een zeer aantrekkelijke wijn. Binnenkort verkrijgbaar!

 • Land Spanje
  Oogstjaar 16/17
  Smaak Elegant ,Vol ,Droog
  Streek Rioja
  Kleur of Type Rood
  Druiven Garnacha,Tempranillo
  Alcohol % 14%
  Schenktemperatuur 16-18 °C
  Houdbaarheid 4 tot 6 jaar
  Gerecht Wild,Barbecue,Gemarineerde Steak

Recensies

Schrijf uw recensie

Rioja Excelsus Vina Herminia

Rioja Excelsus Vina Herminia

Krachtige rode wijn met een diepe, donkere fruitgeur. De smaak geeft naast zwart fruit, tabak, kersen en cederhout Stevige structuur met een pittige zuurgraad en krachtige, nog jonge tannines. Het is aan te bevelen om deze wijn te decanteren

30 andere producten uit dezelfde categorie: