Uw voordelen

Vanaf € 60 gratis levering
Binnen 48 uur in huis

Vind uw wijn

Druiven

Toon alles

Smaak

Toon alles

Prijs

2 € - 254.5 €

Les Trois Oratoires - Côtes du Rhône

1089N01850

Helder robijnrood. Fruitrijk aroma met rood fruit en kruiden. Volbloed Rhône met een sappige fruitsmaak en een pikante kruidigheid. Aangenaam boers en gul van karakter.

Meer details

6,54 €

Bestel s.v.p. per doos van 6 flessen. Het minimale aantal is dus 6

Credit card
Credit card

 • Helder robijnrood. Fruitrijk aroma met rood fruit en kruiden. Volbloed Rhône met een sappige fruitsmaak en een pikante kruidigheid. Aangenaam boers en gul van karakter.

  Wijngaard Vignerons Laudun-Chusclan

  De coöperatie Vignerons Laudun-Chusclan (wijnbouwers afkomstig uit de gemeente Laudun en Chusclan) bestaat uit een samenwerkingsverband tussen twee coöperatieve wijnkelders. De samenwerking geldt vanaf 2008. Bij de coöperatie zijn 200 wijnboeren aangesloten met een totaal aan 120 wijngaarden.

  Vignerons_Laudun_Chusclan.jpg      

  Ligging

  De cave cooperative ligt op de rechteroever van de Rhône in het departement Gard. De regio Gard ligt op 15 kilometer van Châteauneuf-du-Pape. Het wijngaardbezit omvat 2.300 hectare, waarvan 1.760 hectare appellationstatus bezit. De bodemdiversiteit is zeer gevarieerd; van alluviale zandbodems tot rotsachtig gesteente, van terrashellingen tot waterdoorlatende kiezelbodems.

  Druivenrassen

  De belangrijkste druivenrassen voor rood en rosé zijn: Grenache, Syrah, Carignan, Cinsault, Mourvèdre. Voor wit: White Grenache, Clairette, Viognier, Roussanne, Marsanne.


  Werkwijze

  Het imago van een wijncoöperatie neigt vaak naar massaproductie. Echter, dat is hier niet het geval. Om betrokkenheid te creëren onder de leden kunnen de aangesloten wijnboeren, al dan niet gezamenlijk, een wijngaard pachten. Het eigendomsrecht leidt tot meer betrokkenheid en geeft startende wijnboeren de gelegenheid iets op te bouwen. Verder bestaat er een gedifferentieerd betaalsysteem gebaseerd op de kwaliteit van de druif: hoe gezonder en geconcentreerder de druif, hoe hoger de vergoeding.  Verder kunnen de deelnemende wijnboeren advies inwinnen en overleg voeren bij de diverse wijncomités die zijn opgericht.

  Productie

  De totale productie bedraagt 120.000 hl. wijn, waarvan 80.000 hl. de status appellation côntrolée bezit. Voor wit en rosé bedraagt de productie 16.000 hl.

 • Land Frankrijk
  Oogstjaar 2016
  Smaak Elegant ,Droog ,Fruitig
  Streek Rhône
  Kleur of Type Rood
  Druiven Grenache noir,Cinsault ,Carignan ,Syrah
  Alcohol % 13%
  Schenktemperatuur 16-18 °C
  Houdbaarheid 2 tot 4 jaar
  Gerecht Rood Vlees ,Barbecue,Kruidige Gerechten.

Recensies

Schrijf uw recensie

Les Trois Oratoires - Côtes du Rhône

Les Trois Oratoires - Côtes du Rhône

Helder robijnrood. Fruitrijk aroma met rood fruit en kruiden. Volbloed Rhône met een sappige fruitsmaak en een pikante kruidigheid. Aangenaam boers en gul van karakter.

30 andere producten uit dezelfde categorie: