Uw voordelen

Vanaf € 60 gratis levering
Binnen 48 uur in huis

Vind uw wijn

Druiven

Toon alles

Smaak

Toon alles

Prijs

0 € - 332.5 €

Les Plos Grande Reserve AOP Cabardès Rouge

1058N01078

Karaktervolle, gulle wijn met nuances van lichte houtrijping. Open neus met geur van zwarte bessen en kruiden, verleidelijk. Pure, pittige smaak, hele gulle aanzet.

Meer details

18,40 €

Bestel s.v.p. per doos van 6 flessen. Het minimale aantal is dus 6

Credit card
Credit card

  • Karaktervolle, gulle wijn met nuances van lichte houtrijping. Open neus met geur van zwarte bessen en kruiden, verleidelijk. Pure, pittige smaak, hele gulle aanzet. Mondvullend en stevig met veel zwart fruit. Geconcentreerde afdronk met een fraaie zachte tanninestructuur. Verrassend!

    Wijngaard Les Plos

    In 1973 richtte Alain Maurel zijn bedrijf op in het herkomstgebied Cabardés. Bij de selectie van wijngaarden ging hij niet over één nacht ijs. Samen met zijn vader deed hij eerst uitvoerig onderzoek naar verschillende externe factoren, waaronder de invloed van het klimaat en de bodem op een wijngaard en hij bracht een bezoek aan diverse topwijngaarden in het gebied. Vervolgens nam hij, als één van de eerste wijnboeren in de regio, het initiatief om de aangekochte wijngaarden opnieuw in te richten. Zijn initiatief tot kwaliteitsverbetering leverde hem de ondersteuning op van het lokale Ministerie van Landbouw in Aude.

    Naast de herinrichting van zijn wijngaarden, voerde hij ook belangrijke kwaliteitsverbeteringen door in de wijnkelder en deelde hij de wijnen in op wijnserie.

    Schermafbeelding_2016-11-18_om_22-06-02.

    Wijnserie en erevermelding

    Naast de zeer goed aangeschreven Cabardès, produceert Alain Maurel diverse soorten cépage-wijnen. Deze zijn afkomstig van: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Chardonnay. Het zijn karaktervolle wijnen waarin de fruitexpressie mooi tot uiting komt zonder overheersende houtaroma's.


    De Merlot Vin de Pays Côtes de Lastours van Alain Maurel, illustreert de potentie van dit druivenras in deze regio. De bodem is hier voornamelijk vulkanisch en heuvelachtig.

    De Chenin-Colombard 2009, ontving een erevermelding in de Top 100 Vins de Pays de France. Dit concours wordt jaarlijks georganiseerd. De wijnen worden beoordeeld door een internationale jury van Masters of Wines.

    Productiegebied

    Alain Maurel produceert zowel regionale wijnen, Côtes de Lastours IGP als AOC-wijnen, afkomstig uit Cabardès. Het productiegebied voor Côtes de Lastours omsluit Ventenac en Cabardès.


    A.C. Cabardès:

    Ligging

    De wijngaarden voor de appellation Cabardès liggen aan de voet van het Massif Central, in het deel dat “the black mountain” wordt genoemd, op 10 kilometer afstand van Carcassonne.

    Klimaat

    Het overgangsklimaat combineert neerslag, afkomstig van de Atlantische Oceaan, met Mediterraanse invloeden. Stevige windstromen uit oostelijke- en westelijke richting blazen de druiven droog bij een te hoge luchtvochtigheid. Een ideale situatie doordat veel plantenziektes, waaonder schimmelvorming, hierdoor weinig tot geen kans hebben.

    Bodem

    De bodem bestaat vooral uit kalksteen en leem en bezit een hoog gehalte aan magnesium. Oppervlakte: 330 ha.

    Wijnsoorten

    Rood en rosé.

    Druivenrasssen

    De wijnregio Cabardès is de enige appellation die het gebruik van Mediterraanse druivenrassen (Syrah, Grenache, Cinsaut, Mourvèdre) toestaat in combinatie met Bordeaux-druivenrassen. Deze mogen in gelijke delen van minimaal 40% per categorie worden toegepast (Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc).


    IGP Côtes de Lastours:

    Ligging
    Lastours ligt ten noorden van Carcassonne, tegen de zuidhellingen van de Montagne Noire, in het departement Aude.

    Klimaat
    Mediterraan klimaat met warme tot zeer warme zomers en zachte winters. Door de nabijheid van verschillende bergruggen is het risico van onweer groot. De koude noordelijke mistral kan een afkoelende werking hebben in het gebied.

    Bodem

    In de vlakte veel keien, die door de rivieren die het gebied doorkruisen, zijn afgezet. In de heuvelachtige delen met een hogere ligging bestaat de bodem uit meer kalkhoudende kiezelhoudende kiezelgrond met mergel.

    Wijnsoorten

    Rood, rosé en wit.

    Druivenrassen

    Rood en rosé: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Pinot noir, Mourvèdre, Grenache, Cinsault.
    Wit: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Mauzac, Muscat, Chenin Blanc.

  • Land Frankrijk
    Oogstjaar 2015
    Smaak Verfijnd ,Kruidig,Stevig ,Droog
    Streek Languedoc en Roussillon
    Kleur of Type Rood
    Druiven Merlot ,Cabernet Sauvignon ,Grenache ,Syrah
    Alcohol % 12.5%
    Schenktemperatuur 16-18 °C
    Houdbaarheid Langer dan 10 jaar
    Gerecht Gegrild Rood Vlees ,Diverse Kaassoorten

Recensies

Schrijf uw recensie

Les Plos Grande Reserve AOP Cabardès Rouge

Les Plos Grande Reserve AOP Cabardès Rouge

Karaktervolle, gulle wijn met nuances van lichte houtrijping. Open neus met geur van zwarte bessen en kruiden, verleidelijk. Pure, pittige smaak, hele gulle aanzet.

30 andere producten uit dezelfde categorie: