Uw voordelen

Vanaf € 60 gratis levering
Binnen 48 uur in huis

Vind uw wijn

Druiven

Toon alles

Smaak

Toon alles

Prijs

0 € - 332.5 €

Château La Gabarde Côtes De Bourg

1105N02204

Vrij krachtige, 'donkere' neus, rijp zwart fruit, aardse toets, pittig. Idem in smaak, pittig en vlezig, rijpe fruitkern met flink wat tannines die voor aangename bitter in de finale zorgen. Wijn met de nodige beet.

Meer details

12,06 €

Bestel s.v.p. per doos van 6 flessen. Het minimale aantal is dus 6

Credit card
Credit card

  • Vrij krachtige, 'donkere' neus, rijp zwart fruit, aardse toets, pittig. Idem in smaak, pittig en vlezig, rijpe fruitkern met flink wat tannines die voor aangename bitter in de finale zorgen. Wijn met de nodige beet.

    Wijngaard Château La Gabarde

    Bourg was gedurende de Middeleeuwen een belangrijke havenstad. De bevolking in die tijd bestond grotendeels uit vissers, zeelieden en wijnboeren. Het gebied bevindt zich ten noorden van Bordeaux, aan de rechterkant van de rivier de Gironde.

    Chateau_de_la_Gardine_1.jpg       De voorloper van Cabernet

    Al vanaf de tijd dat de Romeinen zich vestigden in Bordeaux, rond de 2e eeuw, deed een voorloper van de Cabernet Sauvignon, “Vitis Biturica”, zijn intrede. Zij zagen toen al in dat  de omstandigheden m.b.t. het terroir zich uitstekend leenden voor de aanplant van het type Cabernet.          

    Bodemsoorten

    Rondom Bourg zijn diverse bodemsoorten te vinden, variërend van: leem, kalksteen tot kiezel.

    Met respect voor de natuur

    Veel wijnboeren in Côtes de Bourg houden zich bezig met natuurvriendelijke wijnbouw, waaronder ook biodynamische- en biologische wijnbouw. Respect voor de natuur is min of meer een algemeen motto dat door vele wijnboeren wordt uitgedragen. Om dit streven kracht bij te zetten is er zelfs in samenwerking met het Ministerie van Landbouw en het syndicaat Côtes de Bourg een belangenorganisatie voor producenten opgericht die hiervoor richtlijnen in kaart heeft gebracht.

    Vijftien testsites

    Daarnaast zijn er op diverse toplocaties vijftien testsites opgericht waar de voor het gebied voorgeschreven druivenrassen staan aangeplant, te weten: Merlot, Cabernet Franc, Malbec en Cabernet Sauvignon. De informatie van deze sites geeft de producenten informatie over de optimale rijpingstijd, de extractie van anthocyanen (kleur- en aromastoffen) en andere relevante zaken. De resultaten worden, sinds 2002, via een nieuwsbrief aan alle leden gecommuniceerd. Deze gezamenlijke inspanning van de  Côtes de Bourg komt de algehele kwaliteit ten goede.

    Château La Gabarde

    Château La Gabarde staat bekend om zijn degelijke, no nonsense Bordeaux wijnen afkomstig uit de omgeving van Bourg. De wijnen zijn grotendeels samengesteld uit Merlot. De invloed van factoren als: breedtegraad, hoogte, ligging en de invloed van bodem en klimaat, zorgen voor wijnen met een ongeëvenaarde identiteit, rijk aan rood fruit met een heerlijke frisheid.

  • Land Frankrijk
    Oogstjaar 2014
    Smaak Robuust,Vol ,Droog
    Streek Bordeaux
    Kleur of Type Rood
    Druiven Merlot ,Cabernet Sauvignon
    Alcohol % 12.5%.
    Schenktemperatuur 16-18 °C
    Houdbaarheid 4 tot 6 jaar
    Gerecht Rood Vlees.,Rijpe Romige Kaassoorten

Recensies

Schrijf uw recensie

Château La Gabarde Côtes De Bourg

Château La Gabarde Côtes De Bourg

Vrij krachtige, 'donkere' neus, rijp zwart fruit, aardse toets, pittig. Idem in smaak, pittig en vlezig, rijpe fruitkern met flink wat tannines die voor aangename bitter in de finale zorgen. Wijn met de nodige beet.

30 andere producten uit dezelfde categorie: